Zomerspecial: Lakenkunst


Zijn jullie nu als tweede regio aan deze Zomerspecial begonnen? Schiet maar snel op! Jullie hebben in ieder geval nog de eerste week in te halen. Maandag 7 t/m 10 juli hadden we een aantal zomeractiviteiten die als een rode draad door deze zomerspecial lopen. Wie weet vind je dit ook leuk om te doen. Ga maar snel kijken!

maandag 7 juli
dinsdag 8 juli
woensdag 9 juli
donderdag 10 juli

Vervelen…dat gaat deze zomer niet door! Zeker niet met onze zomerspecial. Vandaag gaan we op een bijzondere manier verven!

Wat heb je nodig?
Plakkaatverf (o.a. te koop bij Action)
Water
Spuitflessen (lege spuitflessen kan, maar ik heb leuke en goedkope plantenspuiten gebruikt van de Action)
Wit laken
Touw

En nu?
Hang de laken op. Dit kan tussen twee bomen zoals ik het gedaan heb. Heb je deze luxe nu niet, dan kan je het ook ophangen aan een droogmolen, aan de schutting, tussen twee palen, enz. enz.

Bij de voorbereiding doe je in iedere plantenspuit of spuitfles een andere kleur plakkaatverf. De verhouding is niet zo heel erg belangrijk. Als leidraad heb ik een half bodempje gebruikt bij de plantenspuiten. Hoe meer verf je in de flessen doet, hoe harder de kleur wordt. Vervolgens vul je de fles verder met water. Goed schudden voor gebruik!

Nu kunnen de kidz zich uitleven op het witte doek! Mijn kidz waren hier toch een tijdje zoet mee. Een mooie bijkomstigheid is dat deze mooie kunstwerk ook te wassen is. De kleuren worden door de plakkaatverf wel steeds vager, maar dan zou je de laken weer kunnen gebruiken voor een volgende sessie.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.