Zomerspecial: flessenspel


Na het flessenbowling van gisteren, hoop ik dat er nog wat flessen heel zijn gebleven. We hebben ze vandaag weer nodig! Ik heb er vandaag een makkelijk dagje van gemaakt. We gaan vandaag het flessenspel doen.

De meeste zullen dit wel kennen, maar het blijft leuk!

Wat heb je nodig?

  • een fles voor iedere deelnemer aan het spel
  • water
  • bal

Was dat nu alles? Ja, dit was nu alles.

Het spel
Vul de fles met water en zet deze voor je neer. Alle deelnemers doen hetzelfde. Ga een paar meter uit elkaar staan. Nu is het de bedoeling dat je elkaars fles gaat om gooien. Met twee deelnemers is dit gemakkelijk, maar wanneer je meer deelnemers heb, dan is het maar de vraag of ze op jouw fles gaan gooien.

Wanneer de fles is omgegooid, dan moet eerst de bal gepakt worden en daarna mag de fles pas weer overeind gezet worden. Wanneer de deelnemer een eind moet lopen om de bal te pakken, dan mag degene die de bal gegooid heeft, de fles ook nog eens extra om kieperen  zodat het water sneller uit de fles stroomt! Zorg dus dat je de bal weer snel te pakken krijgt!

Degene die als laatste over blijft met water in zijn fles, die heeft gewonnen.

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.