Zomerspecial: de watercuprace


“TIMES FLIES WHEN YOU’RE HAVING FUN!” Tja, de tijd gaat inderdaad vreselijk snel, zeker met deze vervelings-killers die we hier voorstellen. Ik hoop dat jullie er veel plezier mee beleven!

Het wordt nu wel eens tijd voor een wedstrijdje! we gaan vandaag de watercuprace doen.

benodigdhedenWat heb je nodig?
touw
plastic bekertjes
waterpistolen
afhankelijk van de inhoud van de pistolen: een emmer water

vastknopenwatercupracebaanWat moeten we doen?
De voorbereidingen zijn heel simpel. Kies twee plekken uit in de tuin waar je een touw tussen kan spannen. Dit kan over de breedte van de tuin zijn, tussen de schuttingen of tussen twee bomen. Het maakt niet uit, als de afstanden maar nagenoeg even lang zijn. In een bekertje wordt een gaatje geprikt waardoor het touw gaat. Nu moet je alleen nog het touw ophangen en de baan is klaar!

water water spuitenGa nu  beide klaar staan met een waterpistool. De bedoeling is dat je het bekertje zo snel mogelijk naar de overkant schiet. Pas op! Het lijkt makkelijker dan het is! Hier hebben we dit uit geprobeerd en de kleine pistooltjes waren niet krachtig genoeg. Uiteindelijk hadden we het meeste succes met ons “waterkanon”. Jammer genoeg was daar maar 1 van, dus van een echte race is het hier niet gekomen.

racebekerBen je nu in je eentje of heb je in de tuin maar plek voor 1 baan, speel dan op tijd. Dan weet je ook wie er gewonnen heeft.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.