Zomerspecial: BBQ Sweet Chili Kipspies


Tijdens deze zomerspecial gaan we niet alleen denken hoe we de kinderen bezig kunnen houden, maar we gaan ook lekker koken! De kids kunnen veel barbecuegerechten zelf maken en zo hebben papa en mama ook nog een lekker vooruitzicht! Nom, nom, nom!

Vandaag gaan we de BBQ Sweet Chili Kipspies maken. Het recept heb ik een tijdje geleden gevonden op Pinterest als ovengerecht, maar ik heb laatst ontdekt dat deze ook uitstekend op de BBQ kunnen!

Ingrediënten:

  • 6 ons kipfilet (goed voor ongeveer 5 stokjes)
  • repen ontbijtspek (dit is makkelijker met inrollen)
  • 135 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels Chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • satéstokjes

Hoe ga je het maken?
Snij de stukken kipfilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. De stukken rol je in het ontbijtspek en vervolgens rijg je 2 of 3 stukken aan een stokje.

In een bakje doe je de 135 gram bruine suiker. Meng dit met de 2 eetlepels Chilipoeder en de 1/2 theelepel komijn. Vervolgens rol je de stokjes door het mengsel heen. Zorg ervoor dat de stokjes volledig bedekt zijn met het mengsel.

De stokjes zijn nu klaar, BBQ-en maar!

Update! Nog steeds maken we deze spies met veel plezier en zijn ze binnen Kidzblozzy.nl een dikke hit gebleven. In de zomer maken we ze voor de barbecue en in de winter maken we ze in de oven of gebruiken we dit recept zelfs voor de gourmet zonder het recept te hoeven aanpassen.

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.