Handige zomerapp’s


Het is zomer! En dan wordt het tijd om aan de vakantie te denken. Nog een week en dan beginnen de eerste schoolvakanties alweer. Dan wordt het dus nu hoog tijd om voorbereidingen te treffen voor wat er komen gaat.

Veel mensen hebben in deze tijd een smartphone. Heel handig, je kunt er allerlei app’s voor downloaden en zeker voor de vakantie zijn er enorm veel app’s te vinden die het verblijf zo aangenaam mogelijk maken. Ik kan natuurlijk niet alle app’s behandelen die voor de vakantie handig zijn, maar een paar hiervan wil ik toch met jullie delen. Deze zijn in ieder geval in Nederland te gebruiken.

Ultraviolet app

De app laat zien hoe hoog de UV-straling voor de komende dag wordt. Deze app geeft je niet alleen informatie over de hoeveelheid zonnebrandcr├Ęme die je moet smeren, maar ook welke kleding je het best kunt dragen en of je een zonnebril nodig hebt of niet. Mooier kan het niet! Het is dus niet alleen een zonne-app, maar tevens ook een kledingadviseur. Zou hij in de toekomst gratis kledingadvies kunnen geven over wat je wel of niet staat? ­čśë De app is overigens gratis. Hij is te downloaden voor de Iphone.

Voor de Android is deze nog niet te krijgen, maar een soort gelijke app is de Sun Shield.

Zwemwater

Wanneer het lekker warm is, is het natuurlijk voor gezinnen ideaal om een meertje op te zoeken of naar zee te gaan. Maar waar weet je nu zeker dat het veilig is om te gaan zwemmen? Dat kun je zien in deze app. De gegevens worden verzameld via waterschappen en Rijkswaterstaat. Zij testen regelmatig het open water in Nederland en hebben nu gezorgd voor een betrouwbaar overzicht van ongeveer 800 zwemplekken in Nederland. Ga je dus zwemmen van de zomer? Even checken! Deze app is te downloaden voor de Iphone

Source: Free Image by Timothy Smith

Overige app’s

Denk ook eens aan de voorpret die je al kan hebben! Veel regio’s, attractieparken en zelfs hotels hebben hun eigen app met daarin handige informatie en vaak ook nog veel idee├źn voor een dagje uit. Wij gaan dit jaar naar Zeeland. Inmiddels is mijn smartphone al redelijk gevuld met app’s die mij de leukste plekjes laat zien van deze provincie. Zoek eens op de locatie, naam van de bestemming of de naam van de provincie. Ook VVV’s zijn goed vertegenwoordigd met o.a. fietsroutes en locatiegidsen.

Wanneer je ook, net als ik, gek bent op attractieparken en dierentuinen is het vaak zeker de moeite waard om te zoeken op het park zelf. Bijna ieder park heeft tegenwoordig wel een leuke app tot zijn beschikking waarmee je goed kan navigeren door het park. Goed zoeken en je vind zomaar de weg in het digitale polderland ­čÖé

Hebben jullie nu ook app’s gespot die sowieso niet mogen ontbreken in dit lijstje? Geef het aan mij door en ik zal de lijst aanvullen.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.