De vakantieperiode is eindelijk aangebroken: Zomerspecial 2


Vele kinderen uit regio Noord kunnen na vandaag eindelijk hoofd leeg maken. Even geen school…VAKANTIE!

Voor veel ouders kan dit ook een tijd zijn van extra drukte. Geen school betekend immers ook alle tijden de kidz thuis. Voor de een is dit Hemels, voor de ander een regelrechte hel. Nu klinkt dit natuurlijk wel heel zwart/wit, maar voor sommige ouders betekend dit extra vermaak, organisatie of reorganisatie van het huishouden. Soms gaat dit niet van een leien dakje. Kinderen kunnen nu eenmaal ook veeleisend zijn als het gaat om vermaak. En zeg nu zelf, voor sommige onder ons is het niet eens haalbaar om op vakantie te gaan, laat staan iedere dag de hort op te kunnen naar al die mooie en aantrekkelijke parken.

Nu is het mogelijk om goedkoop en actief uitjes te ondernemen die nagenoeg niets kosten, maar soms is daar gewoon geen tijd voor. Dan zullen de kidz zich zelf moeten vermaken. Voor de een is dit niet zo moeilijk, maar er zijn ook kinderen die die ontzettend moeilijk vinden. Ik kan het weten, want ik heb een paar van die kidz thuis zitten. Ook al hebben ze een heel speelgoedwinkel aan spullen thuis staan, regelmatig spot ik een ontevreden meiske op de bank die niet in staat is om ook maar iets te verzinnen om te doen. Wat ik dan ook zeg, alles is saai, heeft ze geen zin in of is niet leuk.

Wat ze wel leuk vind, is het vermaak die ik regelmatig aandraag in de vorm van activiteiten in en om het huis. Hierdoor kwam ik op het idee om voor deze vakantieperiode een Zomerspecial te schrijven. Alle vakantiedagen plezier!

zomerspecial waterballonIedere doordeweekse dag zal er hier op Kidz Blozzy een activiteit geplaatst worden. Dit zal vroeg in de ochtend online gezet worden, zodat de kidz die dag daarmee aan de slag kunnen. Deze activiteiten zullen uiteen lopen van een kleine activiteit zoals bellen blazen tot een grote activiteit waar ze de hele dag of zelfs de hele vakantie zoet mee kunnen zijn.

Natuurlijk kan het voorkomen dat de activiteit van de dag niet aansluit op de interesse van het kind. Het is ook niet nodig om iedere dag de activiteiten te doen die op de site staan. Deze zomerspecial is speciaal bedoeld voor als je het als ouder even niet meer weet wat de kinderen kunnen gaan doen. Een soort back-up plan dus!

Ik kan alvast wel een tipje van de sluier oplichten door te vertellen dat volgende week maandag t/m donderdag 4 leuke activiteiten op de agenda staan, waar je de hele vakantie wat aan kan hebben. Wat dit precies inhoud, dat hou ik nog even voor me, maar deze dagen worden wel de rode draad van de hele vakantie met als afsluiter de activiteit op 29 augustus. Ik besef me ook dat dan reeds de eerste kinderen al weer naar school zijn, maar dan kan nog het weekend gebruikt worden om deze activiteit af te ronden. Spannend!

Doen jullie ook mee?Start zomerspecial


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “De vakantieperiode is eindelijk aangebroken: Zomerspecial

    • KidzBlozzy

      We zijn er met z’n allen zeker druk mee geweest, maar het was ook heel erg leuk om te doen! Enige nadeel is dat ik wel weer andere dingen moet verzinnen voor mijn kids in de vakantie šŸ˜‰

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.