Zomaar een weekend…


Soms heb je van die weekenden…Het ene moment zitten ze propvol en wordt je geleefd, het andere moment weet je van gekkigheid niet wat je in het weekend moet gaan doen. Niet omdat er niets te doen is en de verveling op de loer ligt. Nee, nu heb je zoveel tijd over dat eindelijk die leuke activiteiten eens gedaan kunnen worden.

Kamp 2Dit gebeurde ook afgelopen weekend bij ons thuis. We hadden vrij weinig afspraken staan, dus doken we zaterdagochtend lekker even de stad in. Gewoon, omdat het kon! Eenmaal thuis werden alle spullen gepakt, mijn oudste dochter ging een nachtje op kamp.Ā  Voor dochterlief heel spannend, voor mama toch even slikken. Ach, het was maar voor 1 nachtje. Nadat dochterlief eenmaal weg gebracht was, stonden we toch even te kijken. Even helemaal niets! Rust in de tent! Heel gek, maar onze dochters kunnen niet met, maar ook absoluut niet zonder elkaar. Heb je ze apart, dan zijn het twee schatten van kinderen en heb je er bijna geen omkijken naar. Maar als ze eenmaal bij elkaar zijn…Dan breekt de hel los! Ik denk dat er wel meer ouders zijn die dit herkennen šŸ™‚

Love‘s Avonds hebben we met mijn ouders heerlijk gegeten. Het was die dag hun 42e trouwdag. Onze jongste dochter heeft het trouwens enorm goed gedaan die avond. Het restaurant was niet zo heel sjiek, maar toch. De meeste ergernis bestaat, bij mij, uit rond rennende kinderen en ketende kleuters. Ik probeer hier bij mijn kinderen voor te waken. Hele speelgoedkoffers worden mee gesleept om mijn kids rustig aan tafel te houden. Dat was dit keer niet nodig. Alhoewel ze deze manier van uit eten nog niet gewend is, bleef ze keurig netjes zitten. Af en toe knalde ze er een zin uit, die tot buiten in het bos te horen was…Ok, het zachtjes praten moeten we dus nog even oefenen, maar verder bleef ze keurig netjes. Op het einde van de avond had ze zelfs een vriendinnetje leren kennen, waarmee ze heerlijk rustig op de loungebanken zat te lezen en te kleuren. Geen idee of dit zo bijzonder was, maar uit een fotograferende moeder van het andere meisje kon ik we opmaken dat dit niet zo heel normaal is.

restaurantDe dag erop hebben we met zijn allen onze oudste dochter weer opgehaald. Normaal worden we begroet met een hoop gespring en vele verhalen, maar dit keer niet. Ze was zo mak als een lammetje. Wat wil je dan ook als je maar 3 uurtjes geslapen heb! Dat is voor mij al te weinig, laat staan voor een meiske van 8! Het gevolg? Om twaalf uur ging niet alleen mijn jongste een dutje doen, maar ook de oudste! Wat een stilte ineens. Goed, laat ik dan maar even een rondje doen in de stad. Ik was niet van plan om te gaan, maar nu kwam het eigenlijk wel goed uit. Eerst even tanken en dan op de terug weg even langs de Americahallen voor het boekenfestijn. Even kijken of er nog iets leuks te scoren valt.

Het was mijn eerste keer bij het boekenfestijn. Ieder half jaar wordt deze gehouden in Apeldoorn, maar ik was er nog nooit geweest. Eenmaal binnen liep ik gelijk tegen het kindergedeelte aan. Allerlei leesboeken, kleurboeken, voorleesboeken en nog veel meer. Hier heb ik dan ook de langste tijd door gebracht. Het was trouwens wel goed geregeld allemaal. Bij binnenkomst krijg je gelijk al een winkelmandje op wieltjes mee. Dan hoef je de boeken tenminste niet te dragen.

BooksIk heb trouwens ook nog nooit zo veel boeken bij elkaar gezien! Het aanbod vond ik daarentegen wel wat minder. Ik hoopte nog een mooi boek te scoren over illustrator, helaas. Creabea boeken waren ook niet heel bijzonder. Bij de meeste boeken had ik eigenlijk het idee dat op internet veel leukere knutsels te vinden zijn. Ook heb ik bij de hobbyboeken niets gezien waarvan ik het de moeite waard vond om te stoppen en te kijken. Kookboeken? been there, have seen that on Pinterest! Nu nog wel koken en uitproberen, maar dat is een ander verhaal.

Goed, conclusie! Opzet: fantastisch, Organisatie: perfect, aanbod: niet mijn cup of thea zullen we maar zeggen, maar er waren er genoeg die wel met stapels boeken naar de uitgang vertrokken. Ieder zijn ding dus! Qua kinder- en jeugdboeken had ik wel het idee dat ik veel wilde mee nemen. Ik moet hier wel voor oppassen, mama vind alles veel te leuk en dochterlief, zowel jong als oud, vinden het wel aardig en zullen er, na 1 of 2 keer in bladeren, niet meer naar om kijken. Ik heb hier dus zo goed mogelijk de afweging gemaakt of ze het leuk, heel leuk of fantastisch zouden vinden. Na lang dubben heb ik gekozen voor een tiental boeken: 3 leesboeken, een tekenboek en een stickerboek voor de oudste. Een voorleesboek, schrijfboekje en twee stickerboeken voor de jongste. Ze zijn er nu nog volop mee bezig, dus qua boeken: wordt vervolgt!

sleepEenmaal thuis stond ik voor een gesloten achterdeur. Vreemd, want normaal staat deze vaak open. Wat schertste mijn verbazing toen ik door de ramen keek? Zowel vriendlief als mijn oudste dochter lagen prinsheerlijk te slapen op de bank! Mijn jongste had zelfs nog heel lief een pop onder de armen van mijn vriend geduwd om mee te gaan slapen. Ze was vervolgens zelf maar lief tv gaan kijken om de rest van de familie niet te storen!Dan maar omlopen en door de voordeur binnen komen.

Een rustigere weekend had ik me dus niet kunnen voorstellen. De rest van de middag hebben de kidz nog heerlijk gespeeld en gelezen met de aanwinsten van het boekenfestijn.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.