Vakantiestress? Doe maar niet! 2


Nog een paar weekjes en dan is het zover….VAKANTIE! Wat een heerlijke gedachte is dat. Even geen problemen, even geen gezeur of gemekker. Alleen maar genieten! En laat dat nu precies zijn wat ik van plan ben dit jaar.

We blijven dit jaar in ons eigen kikkerlandje. Bestemming: Zeeland. De keuze is hierop gevallen doordat onze oudste dochter nu oud genoeg is om zelf de buurt te gaan verkennen en ze hier ruimte heeft. Lekker in eigen land, was haar wens, want dan kon ze tenminste iedereen verstaan. We gaan naar Roompot Zeebad in Breskens. De vooruitzichten zijn goed. Het ligt direct aan het strand, op fietsafstand van het pontje naar Vlissingen en ook nog verschillende pretparken op minder dan een uur rijden. Of het nu regent of dat de zon schijnt, maakt niet uit, we gaan genieten!

Ook de accommodatie is, als het goed is, van alle gemakken voorzien. Ik ben hier nog nooit geweest, dus moet ik afgaan aan wat de site ons verteld. We hebben een iets groter huisje, waardoor beide dochters een eigen kamer hebben. De tuin is met een omheining, lekkere ligbedden en met een ligging op het zuiden. Binnen hebben we een ligbad en allerlei handige apparatuur zoals een vaatwasser, wasmachine en wasdroger. De laatste twee zijn niet noodzakelijk, maar altijd lekker om te hebben voor die onverwachte ongelukjes. Voor het gemak hebben we ook nog een bolderkar gehuurd (altijd handig voor de vele zooi die je heen en weer zal slepen naar het strand) en fietsen. Helemaal compleet om twee weken te genieten.

Het park is niet heel erg luxe, maar is wel gecombineerd met camping, stacaravans en nog veel meer. Dochterlief zal zo vast wel een vriendinnetje opduiken, waardoor ik haar de hele vakantie niet meer zal zien. En…als de kinderen het naar de zin hebben, dan zijn wij ook helemaal happy!

Maar dan…..de weken ervoor vind ik altijd vreselijk. Even nog dit, even nog dat. Doordat ik niets aan het toeval wil overlaten, ben ik al weken van te voren bezig met lijstjes. Wat gaat er mee, wat is daar te vinden en wat mis ik nog? Is er wel een koffiezetautomaat? Kunnen we de kleinste wel in een gewoon bed doen of moet toch dat campingbedje nog mee? Waar zijn nu die duikbrillen en is mijn apotheek nog wel op orde? Nu al te veel om op te noemen om te regelen. Manlief bemoeid zich nergens meer mee, dat heeft hij door de jaren heen wel geleerd. Het enige wat hij regelt, is dat in de week voor de vakantie zijn kleren klaar gelegd wordt om mee te nemen. De rest regel ik en ik moet zeggen, voor mij wel een geruststellend idee. Ik kan er namelijk niet tegen wanneer de regie uit handen gegeven moet worden.

Het inpakken is niet het enige wat ik regel voor de vakantie. Ik, zei de gek, ben altijd nog weken daarvoor bezig om zogenaamde doeboeken voor mijn dochters te maken. Een spelletje hier, een kleurplaat daar. Waar gaan we naar toe, wat is er te doen en welke uitstapjes zijn we van plan te maken. Alles wordt in de puntjes voorbereid in een prachtige map. Dan kunnen ze in de auto al lekker kleuren en kijken wat ze de komende weken te wachten staat. Heerlijk om te doen, maar wel bewerkelijk.

Ook al is mijn planning zo strak als een vers laken op een verschoond bed, tot nu toe loopt het nog op rolletjes. Vakantiestress? Bij mij (nog) niet. Door een goede planning en veel lijstjes hou ik alles goed op de rit. Ook al draaf ik vaak door met mijn lijstjes, eenmaal op papier ben ik het in mijn hoofd kwijt en dat maakt mijn leven op dit moment een stuk rustiger. Slaap ik tenminste nog goed!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Vakantiestress? Doe maar niet!

  • Linda

    Spannend hoor, hier hebben we vorige week onze vakantie geboekt voor volgende week. Weliswaar maar een weekje weg, maar de ‘stress’ begint nu al. Nog allemaal dingen doen voor we weg kunnen, plus dat iedereen hier in huis sinds het weekend ziek is en er ook nog gewerkt moet worden… Ach, het zal allemaal wel goedkomen achteraf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.