Tips voor vakantie 2


De vakantietijd komt nu heel snel dicht bij! Voor ons is dit helaas pas eind juli, dus onze dochters moeten nog even, maar de voorbereidingen zijn hier in huis al in volle gang! Op iedere site heb je rond deze tijds wel hele pagina’s vol met trucs, tips of handigheidjes. Veel van deze goedbedoelde adviezen weten we nu wel of blijken achteraf toch niet zo heel handig te zijn. Nu wil ik niet zeggen dat deze tips “Heilig” zijn, maar voor zover ik het gezien heb, ben ik ze nog zelden of nooit op het net tegen gekomen. Uit ervaring heb ik mijn tips opgeschreven:

Voor van alles en nog wat!

Pak bij de bagage ook een grote doek of een laken van een bed mee. het liefst zo groot mogelijk. Het lijkt wat onhandig om mee te nemen, het neemt namelijk wel weer kostbare ruimte in, maar uiteindelijk is het voor heel veel te gebruiken:

  • Met een paar touwen zou je er een zonnescherm mee kunnen maken;
  • Het is ideaal als deken voor onderweg;
  • Speelkleed voor de kinderen op het strand of in het gras.
  • Bij hitte een mooi afdekmiddel voor de auto. Wanneer je dan nog weg wil, kan het binnen in de auto vast afkoelen. Dit gaat helemaal goed als je het laken eerst even in koud water nat maakt.

Het is dus ook ronduit ideaal om het mee te hebben in de handbagage voor tijdens de reis of onder handbereik in de auto.

Lange rit?

Zorg voor kleine cadeautjes. Dit kan blijvend zijn, maar ook wegwerp. De kinderen zijn weer even zoet en kijken ook alweer uit naar het volgende cadeautje. Een aanvullende tip: Wanneer het kleine spulletjes zijn en je gaat vliegen, zorg dan dat er een touwtje aan bevestigd kan worden. Je heb toch geen zin om op de kop in het vliegtuig vast te komen zitten, omdat jouw kleintje het speeltje heeft weg gegooid?

Vliegen?

Zorg voor kleine kinderen en baby’s dat ze wat te zuigen hebben tijdens het opstijgen en landen van de vlucht. Dit kan door middel van een speentje of een zuigflesje met wat drinken. Voor de wat ouder kinderen is een snoepje ook altijd handig.

Wat je nu ook steeds vaker ziet is de tip om kinderen en baby’s met een hoofdtelefoon op te doen. Dan moeten dit wel die soort zijn die over het oortje past van het kind. Voordelen: het is rustiger voor de baby of kind (ze horen de herrie van het vliegtuig minder) en het verzacht de drukverschil op de oren in de cabine.

Billendoekjes

Handig voor van alles! Smerige handen, plakkerige toetjes en het is goed voor jong en oud. Het klinkt logisch (ik, zei de gek,  die laatst zelf ook nog luiers vergeten is) maar billendoekjes zijn altijd handig voor de vakantie, dagje uit of thuis. Je zou maar onderweg eens naar de WC moeten en hoge nood hebben, dan ben je ook voor jezelf blij dat je billendoekjes bij de hand heb.

Dit is zomaar een greep uit de ontelbare aantallen tips en trucs die er zijn. Wat is nu jouw beste tip die voor jou al van onschatbare waarde is geweest? Deel het met mij en ik zal de lijst dan compleet maken!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Tips voor vakantie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.