Rennen door de geschiedenis! Lost in Time!


Het beloofde een mooie dag te gaan worden. Afgelopen zaterdag waren we uitgenodigd om de nieuwste versie van Lost in Time te gaan spelen. Locatie voor deze keer: Amsterdam!

Ik wilde niets aan het toeval overlaten. De reis was geplant met de trein, de rugzak gepakt. Ik heb zelfs nog contact gezocht of dit spel ook nog geschikt was voor een 3-jarige in een buggy. Alles was in kannen en kruiken, dus we konden gaan. In mijn kielzog dit keer: mijn twee dochters en een goede vriendin van mijn oudste.

Die droom viel snel in duigen…Eenmaal op het station bleek er van alles aan de hand te zijn. Waarom nu? Waarom juist die ene keer dat ik met de trein ga? Treinen vielen uit, reden niet op tijd en tot overmaat van ramp wisten de conducteurs ook niet waar ze aan toe waren. Ik vond dit ook wel weer sneu voor hen, ze werden door tientallen mensen belaagt met vragen en ze konden gewoon nergens antwoord op geven.

Veel te laat en met 2 stops extra kwamen we dan toch uiteindelijk in Amsterdam aan. Hollend hebben we het laatste stukje afgelegd en dat is niet makkelijk kan ik je vertellen. Met twee kinderen en een buggy door druk Amsterdam is het een uitdaging om alle personen op de juiste plaats te krijgen. Maar goed, de kinderen waren voorbeeldig en werkte volledig mee. Ook de locatie was snel gevonden. We waren er! En ook nog net op tijd voor de lancering.

We werden netjes ontvangen met een kop koffie en wat te drinken voor de kinderen. Ondanks de late aankomst werden we rustig begeleid in de gang van zaken en binnen no-time mochten we de Ipad in ontvangst nemen waarmee we deze ochtend op pad mochten.

Het enthousiaste team van Tempeest heeft een heel nieuwe dimensie toegevoegd aan het spelen op een Ipad. Speel je het spel Lost in Time, dan is er geen tijd om lui op de bank te hangen. Nee, je moet in de benen! Lopen zal je! Dit interactief spel is inmiddels op meerdere plekken in Nederland te spelen. Nu moet je er nog wel voor naar Amersfoort, Utrecht of Amsterdam, maar ze zijn hard aan de weg aan het timmeren om dit mooie spel ook op andere plekken in Nederland in de lucht te krijgen.

Na de lancering van dit prachtige spel waren we toch wel nieuwsgierig geworden om dit spel ook daadwerkelijk te gaan spelen. Gewapend met de Ipad begonnen we onze reis door Amsterdam. We begonnen op de Nieuwmarkt en vol spanning drukte we op de startknop. Het spel was begonnen. Het begin is al meeslepend. Er is een tijdmachine gestolen door Thijmen. De professor is bezorgd dat hij de geschiedenis gaat veranderen en vraagt jou om Thijmen te volgen en de gestolen tijdmachine terug te halen. Door verschillende tijdspoorten te openen is het mogelijk om de geschiedenis te herstellen en daardoor de wereld te redden. Snel op jacht naar Thijmen!

Via een plattegrond wordt je naar verschillende punten in de buurt van de Nieuwmarkt geleid. In het begin was dit zeker even wennen. Nadat de werking van het plattegrond duidelijk was, werd het eerste punt snel gevonden. Het spel werkt op gps en wanneer je daadwerkelijk bij het punt aankomt, komt de Ipad tot leven en wordt het verhaal verder duidelijk door het vertonen van kleine filmpjes. Wat ik wel enorm goed vond, is dat voorafgaand aan het filmpje je altijd gewaarschuwd werd om op een veilige plek te gaan staan.

Het verhaal was meeslepend, intrigerend en ook wij merkten dat we enorm onze best deden om de opdrachten uit te voeren. Dit betekende ook dat we al rennend door Amsterdam een virtuele Thijmen aan het achtervolgen waren. Ik merkte wel dat dit nieuw was in deze hoofdstad. Ik heb vele mensen verbaasd zien kijken wanneer er weer eens twee meiden met een Ipad al gillend en hard lopend langs kwamen. Dat is echt komisch om te zien. De meiden zaten echter zo in het spel, dat ze de omgeving nauwelijks opgemerkt hebben. Dit was eigenlijk ook tevens een nadeel. Doordat het spel zo meeslepend was, heb ik de meiden een paar keer voor een fietser of scooter weg moeten trekken. Spelen is leuk, maar je moet wel opletten. Je loopt tenslotte altijd nog op straat!

Ruim twee uur later was het spel afgelopen. Wat was dit jammer zeg! Ook al waren we blij met de goede afloop, een beetje weemoedig liepen we terug naar het Waaggebouw op de Nieuwmarkt. Ipad inleveren, nog een foto maken met onze eindstand en het was voorbij! Uiteindelijk zijn wij nog net niet in de top drie beland, maar we waren wel een enorme ervaring rijker.

Na afloop in de trein heb ik de meiden nog gevraagd wat ze van de dag vonden. Ze vonden het geweldig! Het was spannend en leuk om te doen. Ik heb dit echter wel uit ze moeten trekken. De ontelbare indrukken over de hele dag werd ze een beetje te veel. Voor het eerst in de hoofdstad van Nederland, een tegenvallende treinreis en uiteindelijk een meeslepend spel waarbij je toch wel ruim twee uur snel door de omgeving loopt en zelfs ook rent, bleek aan het einde van de dag toch wel vermoeiend. Ik heb ze op de terug reis amper nog gehoord, ze waren zo mak (lees uitgeput) als een lammetje. Eenmaal op bed heb ik ze ook niet meer gehoord.

Ook al was het een uitdaging om met drie kids midden in Amsterdam dit spel te spelen, ik vond het een geweldig spel. Je maakt als het ware een reis door de geschiedenis van de stad en komt daarbij ook fysiek op de plekken die ook in het verhaal voor komen. Een stukje educatie dus, maar dan op een manier wat weer helemaal bij deze tijd past. Het is zelfs jammer dat het “slechts” twee uur duurt. Begrijp me niet verkeerd, dit is lang genoeg om te rennen en te lopen. Achteraf heb je zelfs het idee dat je de marathon gelopen heb, maar door het aangrijpende verhaal in het spel heb je dit totaal niet door.

Het spel is voor iedereen tussen de 8 en 88 jaar oud te spelen. Voor jongere kinderen is het ook leuk om te kijken naar de filmpjes, maar aangezien dat je ook flink moet doorlopen en ook best een eind onderweg bent, kan dit best pittig zijn voor jongere kinderen.

Mocht jij nu ook nieuwsgierig zijn geworden naar dit spel, meer informatie over Tempeest, het spel en de locaties waar het gespeeld kan worden, is te vinden op Lost in Time.eu. Ik weet het in ieder geval al. Binnenkort ben ik te vinden in Amersfoort om het volgende spel te spelen: Lost in Time, locatie Amersfoort aan de Eem. Ik heb er nu al zin in! Lost in Time


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.