Is Squla nu echt zo geweldig als ze beweren? deel 2


Een maand terug heb ik een artikel geschreven over Squla, een website met spelletjes en allerlei quizzen voor kinderen op de basisschool. We zouden dit een maand gaan proberen…

En? Wat is het resultaat?

Nou, de maand is voorbij en ik heb deze maar weer snel opgezegd! Niet omdat de site nu zo slecht is, maar omdat mijn oudste er gewoonweg niet naar omkeek. De eerste week was geweldig! Ze vond het heerlijk om te spelen en te oefenen. Vooral Engels was gewild. De tweede week werd dit al minder. Alleen taal werd nog geoefend. En laat spelling nu net het vak zijn waar ze het minste moeite mee heeft! Ik heb nog geprobeerd om haar andere vakken te laten doen, maar vaak dan deed ze twee vragen en hield ze er alweer mee op.

Squla Ouderapp

Het lidmaatschap heeft ook een handige ouderapp. Op zich een prima app. Per dag kun je nakijken wat jouw kind heeft gedaan, hoeveel oefeningen er gedaan zijn en hoeveel vragen er goed beantwoord zijn. Je kunt zelfs met de app jouw kind aanmoedigen. Nou, ik heb wat aangemoedigd, maar als ze niet meer speelt, dan zijn de aanmoedigingen ook voor niets! Daarnaast is het jammer dat je enkel een percentage krijgt van de goede antwoorden. Ik ben meer geïnteresseerd in waar het fout gaat! Dan pas kan ik mijn kind verder helpen.

De site zelf ziet er wel goed uit. Ze kunnen hun rapport opvragen, spelletjes spelen en oefeningen doen. Voor ieder vak is het mogelijk om ervaringspunten te scoren en munten te verzamelen. Zo is het zelfs mogelijk abonnementen of bioscoopbonnen te sparen.

wachten op wat komen gaat squlaConclusie

Al met al heeft het op mijn kind niet het effect gehad waar ik op hoopte. Aan de ene kant zou ik zeggen dat dit ligt aan de oefeningen, maar dit hoort er nu eenmaal bij. Mijn dochter vind de meeste oefeningen saai. En saai is niet leuk! Ze weet dat ze eerst moet leren voordat ze de leukere oefeningen kan gaan doen, maar dat gaat niet snel genoeg. Dit ligt ook aan het kind zelf, ze lijkt wat dat betreft teveel op haar moeder ­čśë

Toch zou ik het volgend┬á schooljaar zo weer een maand proberen, al is het maar om haar verantwoordelijkheid te willen bijbrengen. Er is namelijk wel zelfdiscipline nodig om te gaan oefenen waar je “slecht” in bent. En laat dat nu iets zijn waar mijn dochter een hekel aan heeft! Ik merk wel dat ik er ook zelf wat meer mee bezig moet zijn. Je moet jouw kind wel meer begeleiden wanneer het een abonnement heeft, waar het ook voor is.

Wanneer jouw kind wel de discipline heeft om zijn resultaten te verbeteren, dan is een lidmaatschap voor Squla zeker aan te raden. Benieuwd geworden? Surf dan naar de site op: Squla.nl.

Update: Inmiddels hebben Emma en Isis beide een jaarabonnement gekregen en zijn ze een stuk enthousiaster geworden. Het geheim van succes was in ons geval uitdaging. De jongste vind het leuk om te spelen, dus Emma wilt zich niet laten kennen. Ook op school wordt er nu meer aandacht aan Squla geschonken en zijn er zelfs wat klasgenoten gaan meespelen.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.