Dagje uit: Aardbeienland 1


In een vorig bericht over een dagje uit vertelde ik al het verhaal over mijn camera. Hierbij gaf ik ook al aan dat er nog zoveel foto’s zijn over bijzondere uitjes van de vakantie van vorig jaar, dat ik dit alsnog met jullie wil delen. Vandaag ga ik hier op verder. We gaan het hebben over Aardbeienland!

Ik hoor jullie al denken: “Aardbeienland? Bestaat dat ook dan?” Ja, het bestaat en ik kan je vertellen…ach laat ik bij het begin beginnen.

Vorig jaar waren we in Limburg op vakantie op een heel gezellig vakantiepark bij Toverland in de buurt. We hebben het enorm naar onze zin gehad en het toeval was, dat ik in deze vakantie ook nog eens jarig was. Aangezien Limburg nu niet de einde van de wereld is, hadden mijn ouders ook aangekondigd dat ze op mijn verjaardag op bezoek zouden komen. Het leek mij dus leuk om die dag eens wat anders dan anders te gaan doen en ben gaan zoeken wat er in de buurt te doen was. Zo kwam ik bij Aardbeienland.

Mijn beide dochters zijn gek op aardbeien en zodoende hebben wij in de tuin ook ieder jaar een overkill aan aardbeien rond deze tijd van het jaar. Het nadeel is dat ze maar op een moment in het jaar vruchten geven. Nu hadden we al wel gelezen dat er ook verschillende soorten bestaan met een verschillende bloeiperiode, dus wellicht zouden we het antwoord kunnen vinden in Aardbeienland.

Bij de voorbereiding lazen we dat we gemiddeld toch een uur of vijf moesten uittrekken voor een compleet bezoek. Er werd op dat moment wel een beetje lacherig erop gereageerd met een opmerking: “ik geloof er niets van, wat is er nu te vertellen over aardbeien?” Nou, geloof me, ik ben op die opmerking terug gekomen. Ik wist niet dat er zoveel over aardbeien te vertellen was. Zoveel soorten, zoveel toepassingen, gebruik als medicijn, stoffen die goed voor je zijn….De informatie vloog om je oren.

Bij aankomst wordt je al verwelkomt met een grote mand met aardbeien. Deze waren welk klein, maar zo zoet en lekker, dat mijn dochters er niet van af konden blijven! Eenmaal binnen kon je op zoek gaan naar de informatie in allerlei tuintjes, elfendorpjes, kabouterbosjes en boerderijzolders. Tussendoor kon er door de kidz naar hartenlust geklommen, gegleden en gekropen worden door het mooie decor. Door middel van speurtochten loop je door het park op zoek naar bordjes en antwoorden. En nu denk je dat die speurtochten alleen voor de kinderen zijn? Nee hoor! Iedereen kreeg  een speurtocht mee, zowel jong als oud! Zelfs de allerkleinste werden niet vergeten, want zij kregen een kleurplaat.

Voor mijn gevoel was dit voordeel ook gelijk een nadeel. Doordat ik mijzelf zo aan het concentreren was op het zoeken van de borden, vergat ik de rest te bekijken! Ook een beetje mijn eigen schuld, maar ja…

Rond het middaguur besloten we eens het restaurant te bezoeken. Zelfs hier in het restaurant was het creatief met aardbeien. Taart, toetjes, salades, warme gerechten…Allemaal met aardbeien als ingrediënt. Had je daar nu echt geen zin in, dan was er ook nog wel een broodje kroket e.d. te bestellen, maar dan lagen er ook aardbeien op het bord! Jeetje!

Na de lunch bezochten wij het zelfplukveld. Het idee is simpel. Voor een klein bedrag krijg je een bakje en je mag dan zelf het veld op om je aardbeien te plukken. Heerlijk! Af en toe eentje proeven, je moet natuurlijk wel weten wat je plukt en doorgaan totdat er echt niets meer in je bakje kan.

Na het zelfplukveld was de rest van de tuin aan de beurt. We hebben de rest van de middag heerlijk gespeeld, gewandeld en gewoon heerlijk bij elkaar geweest. Aan het einde van de dag hebben we de speurtochten ingeleverd. Werden de kinderen toch beloond met een leuk aardbeienplantje! Wij als volwassenen hadden met de afronding van de speurtocht ook wat verdiend: een spies van chocola, spekjes en….aardbeien! Mjammie!

  Al met al heeft dit park me positief verbaasd en daarbij ga ik lekker in herhalingen vallen: Ik wist niet dat er zoveel over aardbeien te vertellen was! Ik ben hier oprecht verbaasd over! Het park is speels aangelegd, waardoor je het gevoel krijgt dat je alleen in het park loopt. Door de vele nisjes, hoekjes en hofjes krijgt het een knus gevoel, hetgeen voor mij net zoveel betekend als huiselijk en gezellig.

Voor:

  • Het is een lekkere, ongedwongen en knus park,
  • Je kunt er echt lekkere aardbeien eten,
  • Je leert er ook nog eens iets van.

Tegen:

  • Na een uur of vijf krijg je een overkill aan aardbeienvisioenen, pas dus op voor aarbeimerries!

Ik zit jullie op het eind even te dollen, maar ik had de aardbeien wel even gehad na een uur of vijf. Ik kon even geen aardbei meer zien! Dit gevoel gaat overigens wel weer snel voorbij. Eenmaal thuis zaten we natuurlijk nog met twee bakjes aardbeien en die hebben we dus lekker opgegeten!

Door de rust in het park en de bereikbaarheid voor jong en oud krijgt dit park van mij een 8. Jongeren zullen zich hier niet zo snel laten zien, voor hun is het allemaal niet zo spannend. Maar… zeker voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot een jaar of 8, is het zeker een aanrader voor als je een keer in de buurt van Venlo of Venray verblijft.

Voor meer informatie kun je terecht op hun site: Aardbeienland.nl


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Dagje uit: Aardbeienland

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.