Boeken van de boekenfestijn #2 van 6 tot 10 jaar


Afgelopen weekend heb ik een bezoek gebracht aan het boekenfestijn in Apeldoorn. In eerdere blogposts heb je al kunnen lezen wat ik er van vond en wat ik daar had gekocht voor mijn jongste dochter. Natuurlijk ben ik mijn oudste dochter toen niet vergeten en heeft zij ook een stapel boeken gekregen van mij. Daar komt dan gelijk ook een klein probleempje om de hoek heen kijken…Zij had een aantal leesboeken van mij gekregen en dat duurt natuurlijk even om te lezen. Juist omdat ze wat langer doet om de boeken te lezen, wil ik jullie toch de keuzes die ik gemaakt heb, niet onthouden.

Vooralsnog heb ik inmiddels zelf ook de boeken bekeken en wil ik deze aan jullie laten zien.

Emma op de erwt

Een boek wat gaat over een meisje, iets wat mijn oudste dochter eigenlijk altijd ontwijkt. Tenzij…zij er zelf in voorkomt! Dit boek gaat dus over Emma die verhuist van een stad naar een dorp. Ze vind iedereen daar maar raar praten en kan eigenlijk niet echt wennen. Totdat ze door haar klasgenootje uitgenodigd wordt op een feest in een echt kasteel. Dit boek sprak mij aan vanwege de herkenbaarheid. Wij zijn zelf ook verhuist van de stad naar een dorp en hebben het daar heerlijk, al is het soms toch inderdaad nog wennen aan de gebruiken en taal ­čÖé Mijn oudste dochter is echter hier geboren dus de herkenning leeft bij haar niet. Wel de fantasie. Zij kan zich zelf in het boek plaatsen als hoofdpersoon en dat vind ze leuk!

Het Drakenpad

Het Drakenpad gaat ook over een verhuizing maar dit keer alleen van huis. De ouders van hoofdpersoon Floortje zijn namelijk gescheiden en moet zich dus aanpassen naar een leven in een nieuw huis zonder papa. Achter het nieuwe huis is een geheimzinnig paadje in het bos…Je kan het natuurlijk wel raden dat dit ontzettend spannend is om te lezen. Ook de boeken van Carry Slee zijn altijd een feestje om te lezen. Mijn oudste dochter heeft dit boek zelfs uitgekozen om als eerste te lezen. Het leest gemakkelijk weg en blijft spannend tot de laatste bladzijde.

De Hopeloze Heks

Dit is het vijfde deel uit de serie “de Hopeloze Heks“. Wij hebben zelf altijd de boeken uit de bibliotheek geleend en ik moet eerlijk bekennen dat ik deze serie daar nog nooit ben tegen gekomen. Alle delen uit deze serie is afzonderlijk van elkaar te lezen, ieder boek is zijn eigen verhaal. Merel, een hopeloze leerling aan de Heksenacademie, beleeft allerlei avonturen met haar bange poes, haar klasgenootjes en haar juffen.

Glow in the Dark Stickerboek  van Pirates of the Caribbean

Tja, dat mijn dochter niet echt een meisje-meisje is, dat wisten we al. Daardoor is er ook een interesse ontstaan voor piraten. Pirates of the Caribbean heeft ze nog niet gezien (mede ook door de ondertiteling, dit vindt ze nog te snel gaan), maar daar zal binnenkort zeker verandering in komen. De stickers zijn herbruikbaar, echter zijn van papier dus scheuren vrij snel. Ook zouden ze moeten oplichten in het donker. Eerlijk is eerlijk, de stickers zijn een beetje te zien in het donker, maar ik vond het niet over houden. Een beetje weinig zelfs.

Pirate Captain design boek

Om nog even verder te gaan in het piratenthema: een tekenboek. Mijn oudste dochter is gek op tekenen, maar veel verder dan de voor haar bekende poppetjes komt ze niet. Het werken met sjablonen is daarom ideaal. Dit boek heeft een aantal sjablonen waarmee je de piraten aan kunt kleden. Je wordt als het ware de mode-ontwerper of the pirates! Soms is het wel wat lastig te zien, welke kledingstukken bij welk poppetje hoort. Er staan namelijk twee poppetjes per bladzijde, met ook beide hun eigen pose. Wel was mijn dochter een poosje zeer geconcentreerd bezig om de piratenmode te ontwerpen. Met een paar aanwijzingen kon ze ook snel weer verder.

Tekenen met sjablonen

De laatste aanwinst van mijn bezoek aan deze beurs is een doosje met sjablonen. Mijn dochter is helemaal gek dieren en wil ook graag deze kunnen tekenen. Dit is tot nu toe erg moeilijk gebleken. Met deze kaarten veranderde de zaak. Makkelijk over te trekken sjablonen en goede aanwijzingen op de kaarten maakt het redelijk simpel om een mooi wild dier te tekenen. Sterker nog, ze heeft binnen een uurtje zelfs een heel dierentuin op papier gezet!

Mijn dochter is een doener, een geen denker. Ik merk bij deze keuzes dan ook al gauw dat het tekenen meer in de smaak valt, dan de boeken zelf. Dat ze geen lezer is/zal worden is ook aan haar schoolprestaties te merken. Ze doet haar best wel, maar het interesseert haar niet zo veel. Toch proberen we met haar wel het lezen onder de knie te krijgen. Samen blijven lezen is daarom heel belangrijk. Haar favoriet uit deze serie producten hoef ik daarom ook niet eens aan haar te vragen: De tekensjablonen van de wilde dieren!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.