Boeken van de boekenfestijn 2014 (van 3 tot 5 jaar) 1


Ik schreef gisteren al over mijn nieuwe aanwinsten van mijn bezoek aan de boekenfestijn 2014 in Apeldoorn. Aangezien dit afgelopen weekend is geweest, is het nu de hoogste tijd om eens te kijken wat ze nu eigenlijk van de boeken vonden. Even een overzicht van de boeken die ik heb gescoord van het weekend!

Boekenfestijn 'Nog eentje dan..."

Nog eentje dan…(Steffi Kammermeier)

Mijn dochters zijn beide gek op voorlezen. Inmiddels is mijn oudste dochter geletterd genoeg om haar eigen boeken te lezen. Mijn jongste dochter wordt bijna iedere avond, voor het slapen gaan, voorgelezen uit een mooi boek. Dit is een goede aanvulling op haar stapel boeken. Het boek bevat een wiel met vier draaiende schijven. Hierop kunnen ze een serie plaatjes selecteren die zij leuk vinden. Op de volgende bladzijde is het dan mogelijk om het bijbehorende verhaaltje te vinden. Een extra dimensie aan het kiezen van een verhaal! De verhaaltjes zelf zijn erg leuk geschreven.

boekenfestijn wonderpets

Wonderpets – Here comes the circus

Een leuk teken/stickerboek over de alom bekende TV-serie Wonderpets! van Nickelodeon. In het boek zitten een aantal kleurplaten en als je de kaft open klapt heb je een enorme achtergrond voor jouw stickers. De stickers zijn bedoeld om opnieuw te kunnen gebruiken. Zo kan je telkens een andere opstelling maken van jouw Wonderpets. boekenfestijn lekker lezenDe stickers zijn echter niet sterk genoeg, dat is jammer. Bij het eraf halen van de stickers zijn er al wat plaatjes gesneuveld. De stickers zijn namelijk van papier en scheuren makkelijk. Ook vind ik het een minpuntje dat het boek in zijn geheel in het Engels is. Dit wist ik natuurlijk wel bij het kopen van dit boek, maar ik vond het toch leuk genoeg om alsnog mee te nemen.

boekenfestijn 2014 prinses stickerboek

Stickerboek voor de vrolijke meiden

De titel zegt het al, een stickerboek voor vrolijke meiden. Het boek bevat twee stickervellen met plastic plakplaatjes. Ideaal! Deze scheuren tenminste niet zo snel. Het hele boek is opvallend te noemen met zijn mierzoete kleuren. boekenfestijn 2014 stickers plakkenHet leven door een roze bril zogezegd. Dit maakt echter niet zo veel uit, want mijn jongste dochter heeft hier enorm veel plezier mee. Tot nu toe heeft ze dit boek nog iedere dag gepakt om mee te spelen.

boekenfestijn 2014 speel en leerboek

Schrijf, leer en veeg! Speel- en leerboek!

Een schrijfboek voor beginnende schrijvertjes. Het boek is in zijn geheel uitgevoerd met een plastic laag over de bladeren. Hierdoor is het mogelijk om na het schrijven met de bijgeleverde stift de boel weer uit te vegen. Ik moet zeggen: dit werkt enorm goed! Soms heb je met deze boeken dat de stift niet zo heel gemakkelijk is uit te vegen, maar daar heb je bij deze geen last van! Dit is het eerste boek die mijn dochter heeft gekregen als beginnend schrijfboek en dit gaat al enorm goed. Ze is al keurig in staat om de opdrachten uit te voeren en samen met haar zus heeft ze al heel wat kegels geteld en lijntjes afgemaakt. Tot op de dag van vandaag heeft ze ook met dit boek steevast iedere dag gespeeld. Een aanrader dus!

Kidblozzy’s Favorite Boekenfestijn 2014 (leeftijd 3 tot 5 jaar)

De keuze tot nu toe van mijn jongste dochter is vanaf vandaag toch wel duidelijk geworden. Schrijf, leer en veeg! Speel en leerboek is het favoriete boek van mijn jongste dochter. Er is wel een minpuntje…de stift is perfect voor in het boek, maar pas op voor de kleren. Daar krijg je het niet meer uit 🙁


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Boeken van de boekenfestijn 2014 (van 3 tot 5 jaar)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.