Zelf aan de slag voor Moederdag!


Pssst..Papa’s van Nederland! WAKKER WORDEN! Zondag is het Moederdag en waag het niet om hier niets aan te doen.  Goed, de papa’s die dit jaar voor het eerst Moederdag vieren, krijgen nog even de tijd om eraan te wennen, maar de rest…No way!

Jij krijgt toch ook op Vaderdag de mooiste knutsels van jouw spruiten? Jij krijgt toch ook ontbijt op bed of een lekkere lunch van jouw kids? Jij wordt toch ook in het zonnetje gezet die dag? Nou dan…Pas op hoor!

Deze tirade komt niet geheel uit de lucht vallen. Ik spreek namelijk uit ervaring. Mijn allereerste Moederdag is uiteindelijk niet in het water gevallen, doordat mijn ouders op het laatste moment nog een plantje voor dochterlief gekocht hadden. Op de dag zelf werd ik door dochterlief tegemoet gelopen ondersteund door Opa, met een plantje in haar handen (ze kon toen pas net een paar stapjes zetten). Vriendlief heeft zich voor de kop geslagen en vervolgens is hij nooit meer een Moederdag vergeten!

Eigen gemaakte knutsels vind ik het leukst om te krijgen. Ik krijg dan altijd het gevoel dat ze echt voor mij bezig zijn geweest. Ze hebben nagedacht wat ik leuk zou vinden en hebben toen de moeite genomen om dit te maken voor mij. Heerlijk vind ik dat!

Dus…Papa’s van Nederland. Mocht je nog geen idee hebben wat je voor jouw partner zou moeten maken: voorbeelden genoeg!

LelieLelies
Om een hele bos lelies te maken heb je het volgende nodig:
wattenstaafje
make-up pad
gele stift
rietje
groen karton
lijm

Met de gele stift maak je een kant van een wattenstaafje geel. Dit is voor het hart van de lelie. Deze wattenstaafje duw je in een rietje. De steel is nu ook klaar. Voor de bloem plak je een make-up pad om het rietje heen. Als laatste plak je een blad aan het rietje en de bloem is af.

510Om de bloemen te geven zijn verschillende mogelijkheden. Of je maak er een paar en zet ze in een vaasje voor op het dienblad (waar je het ontbijt op serveert) of plak ze op een stuk karton, waardoor je een schilderijtje krijg met bloemen. Het idee komt van Krokotak.com.

Duimprint ketting
Houd mama meer van sieraden, dan is dit misschien wel wat. Het komt van That’s what che said en is heel makkelijk voor de nieuwbakken papa’s om te maken.

Wat heb je nodig:
klei
deegroller
een uitsteker in de vorm van een hartje
verf (in de lievelingskleur, maar goud, zilver of metallic staat luxe)
kwasten
ketting (van leer of touw kan ook)
satéstokje

Rol een stukje klei uit met de deegroller (die van de kinderen werkt net zo goed). Laat het kindje de duimen in zetten. Met twee kinderen kunnen ze ook allebei 1 duim nemen. Heb je meer kinderen? Dan is het leuk om meerdere kettingen te maken in verschillende kleuren.

Na het zetten van de duimafdrukken, snij je met de uitsteker een hartje uit om de afdrukken. Wel goed opletten dat er zo goed als niets van de afdruk sneuvelt, dat zou zonde zijn.

Boven in het hartje maak je nu eerst een gaatje waar straks de ketting door kan. Vervolgens bak je het volgens de gebruiksaanwijzing van de klei. Pas wel goed op! Het is vrij dun, dus bak het niet te lang!

Nu nog verven in de kleur naar keuze, ketting er aan vast maken en klaar is het meest geslaagde Moederdagcadeau ooit!

Voor de volledige tutorial met duidelijke foto’s kun je kijken op That’s what che said

Nog eentje? Goed, nog eentje danlove you this much
Ik hou zoooooveeel van je-kaart!
Wat heb je nodig?
karton
schaar
stift

Trek als eerste de handen van jouw kind over op het karton. Beide handen! Vervolgens knip je deze samen uit. Tussen de handen komt nu een lange strook karton. Op deze strook kan de tekst geschreven worden: Ik hou zooooo veeeel van jou! Nu nog even vast plakken aan de handen en versieren! Als laatste vouw je het karton tussen de handen netjes op, zodat het karton als een trappetje tussen de handjes komt te zitten. Het idee is van freekidscrafts.com.

Zo papa, hier heb je nu drie knutsels van ons gekregen om te maken met jouw kinderen. Wanneer je hier nog niet tevreden over bent, dan kun je ook zelf op zoek gaan op Pinterest. Hier vind je enorm veel manieren om iets te maken voor mama.

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.