Plog: verjaardag Oma


Een tijdje geleden hebben we de verjaardag van mijn moeder gevierd. Ik vind het altijd maar een rare dag. Wellicht heeft het te maken omdat ze op 4 mei jarig is?

Onze jongste dochter kunnen we aankleden zoals wij willen. Althans, nog wel…ze begint namelijk heel veel naar haar zus te kijken en wat haar zus aan heeft, wil zij ook aan. Wat er in dit gezin op neer komt: spijkerbroek, t-shirt en vest. Ook moet het dan zo somber of donker mogelijk zijn, dan zie je de vlekken namelijk niet zo ­čÖé

Maar goed, vandaag had ze dus even niets te vertellen en kreeg een stelletje aan met een legergroene rok, shirt en witte legging. Dochterlief heeft dit overigens een tijdje geleden helemaal zelf uitgekozen. Bij H&M was ik druk bezig zwempakken te zoeken en ineens hoor ik achter me: “mama, vind je dit leuk?” Dochterlief was dus zelf gaan shoppen en had dit stelletje bij elkaar gezocht. Helemaal op kleur, maar helaas niet de juiste maat. Ik vond het echter zo schattig, dat ik de juiste maten heb gezocht en vervolgens alles maar heb afgerekend.

Ukkies gaan op stapMijn oudste dochter is dus een ander verhaal. Het maakt eigenlijk niet uit wat ze aan heeft, als het maar jongensachtig is of bedrukt is met dieren. Ze heeft heel veel leuke en hippe kleren in de kast, maar nee hoor, mevrouw wil geen rokjes, geen korte broeken met leggings, geen hippe jasjes of stoere truien. Vandaag werd ik aangenaam verrast! Speciaal voor oma deed ze een legging, korte broek en jasje aan! En nog in het wit ook! En omdat het de verjaardag van oma was: ook nog een haarband in haar haar! Zo, dan is de dag echt speciaal…

Emma HaarbandHelemaal opgetut zijn we met zijn allen wezen eten in Voorst bij Ribhouse Texas. De vorige keer hadden mijn dochters al een hoed gekregen en deze werd weer trouw opgedaan.┬á Een restaurant helemaal in het Amerikaanse sfeertje uit de tijd van het wilde westen. Wij gaan hier regelmatig eten en de kinderen zijn er dol op! Waarom? Ze mogen daar pinda’s eten en…de doppen van de pinda’s mogen lekker expres op de grond gegooid worden! Feest dus! Verder hebben ze daar lekkere frietjes, hamburgers, visvingers, kipnuggets en nog veel meer. Ook de speciale Mocktails (alcoholvrije cocktails)┬á die ze daar mogen uitzoeken, zijn op voordat je het glas heb neer gezet.

Verjaardag OmaSay Cheezzzz!Verjaardag OmaEven kleuren op de menukaartVerjaardag OmaEet smakelijk allemaal!Verjaardag OmaVerjaardag OmaMama had dit keer een kleine burger besteldVerjaardag Oma Verjaardag OmaOne tough cowgirl!Verjaardag Oma Verjaardag Oma Verjaardag Oma Verjaardag OmaNog een ijsje toe compleet met sterretjes!Verjaardag OmaMijn jongste vond dit maar niets!Verjaardag Oma

Al met al was het een geslaagde dag, ook al was het het dodenherdenking. Ribhouse Texas dacht namelijk ook nog eens met ons mee! Voor deze dag werden we verzocht door het restaurant om al om half 5 te komen. Hierdoor hadden zij genoeg tijd om een volledig menu aan ons voor te schotelen en zouden we toch nog om 8 uur thuis zijn. Ze probeerde zo veel mogelijk de tijden rond 8 uur vrij te houden voor de herdenking. Ik vond dit zeer attent. Ik moet zelf wel beweren dat ik hier nooit over nagedacht zou hebben.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.