Meivakantie: Let the show begin!


Ja, ja, alweer de allerlaatste dag van de meivakantie! Goed, ik weet dat maandag alle scholen ook nog gesloten zijn, maar dan zijn er enorm veel festivals en evenementen buitenshuis te doen. Het is dan immers Bevrijdingsdag…

De allerlaatste dag van de vakantie, dus gaan we vandaag eens goed uitpakken. De meeste feestweken hebben vaak op de laatste avond een bonte avond, een avond vol playback, show, optredens en toneelstukjes. Hoe leuk is het voor de kids om nu zelf eens een optreden in elkaar te zetten! Pak de verkleedkist, wat muziek of een verhaal en oefen voor de voorstelling van je leven.


Maskers

Voor sommige kids is optreden wat wennen of misschien wel gewoon eng! Het dragen van een masker kan dan uitkomst bieden. Een site waar je hele leuke maskers kan vinden, is de site van We4you2. Hierop kom je de meest bekende figuren wel tegen en kan je er zelfs voor kiezen of je ze zelf kleurt of dat je ze al gekleurd wil hebben.  Een andere mooie site hiervoor is Schoolplaten.com. Ook hierbij een grote variatie aan maskers. Je kan natuurlijk ook gewoon jouw webbrowser opstarten en “maskers kleurplaat” intypen. Kijk dan bij afbeeldingen om gelijk een voorbeeld van het masker te vinden.

Muziek

Tja, wat moet ik hier nu over vertellen? Iedereen weet waar hij de muziek vandaan haalt. Of je nu cd’s of internet gebruikt, muziek is eigenlijk niet uit het dagelijks leven weg te denken. De kids hebben ook vast hun eigen smaak en zal met een bonte avond gelijk weten welk nummer zij zouden willen doen.

Verhalen

Verhalen zijn wat moeilijker te verzinnen. Vaak zullen de kidz even op weg geholpen moeten worden. Pak een lievelingsboek en laat ze deze dan uitbeelden. Of geef ze een idee om een stukje na te spelen van tv of die lievelings-dvd.

Voor de wat oudere kinderen kan je het ook uitdagender maken om van internet een mooi verhaal te plukken en hun die te laten lezen. Vervolgens kunnen zij dan hun versie van het verhaal spelen.

Wat ik dan altijd een leuke site vind om verhalen van af te plukken, is de Volksverhalen Almanak. Op deze site vind je enorm veel sprookjes, sagen en legendes. Volgens de site vind je daar maar liefst ruim 2.000 verhalen. Op deze site zijn de verhalen prima te op te zoeken door o.a. te selecteren op leeftijdscategorie, land van herkomst of duur van het verhaal. Ook worden de achterliggende gedachten bij een sprookje beschreven in een voetnoot van het verhaal. Een prima manier om de kids ook te laten begrijpen wat ze spelen.

Have fun! Maak er maar een mooie voorstelling van.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.