Is Squla nu echt zo geweldig als ze beweren? 1


Onze oudste dochter is een schat van een meid, maar heeft geen rust in haar lijf. De eerste jaren van de basisschool werd door menig leerkracht ook afgevraagd of ze ADHD zou hebben. Voordat ze dit met ons bespraken, hadden ze zelf al een antwoord klaar: Nee, ze heeft geen ADHD! Wel bespraken ze, tijdens de 10-minuten gesprekken, dit veelvuldig met ons.

316969_1955174491373_1737570771_nWij hebben zelf wel ervaren dat ze niet stil kan zitten en dat haar aandacht en interesse altijd van korte duur zijn, maar daarentegen kan ze ook weer een uur kleuren of spelen. Als ze maar wil!

Ok, daar zit dus nu ook het probleem op school. Doordat ze heel veel, heel snel wil doen, heeft ze niet de concentratie om iets goed te leren. Ze wil gewoon niet rustig aan doen! Hierdoor heeft ze dus nu (ze zit nu in groep 5) een achterstand met rekenen. Ze kent de tafels wel goed, maar simpel optellen en aftrekken van getallen zit er bij haar nog niet in.

317706_1955167931209_831825048_nSinds we dit weten, hebben we regelmatig sommen uitgeprint om te maken. Daarna is het wel wat verbeterd, maar ik vond het eigenlijk een beetje te vrijblijvend. Iedere keer wanneer ze zich verveelde, probeerde ik haar aan het rekenen te krijgen. Nee hoor, mevrouw had daar geen zin in, SAAI! Wat ze wel fantastisch vind, is achter de computer spelletjes spelen. Ik vind dit niet zo heel erg, ze moeten het toch leren, maar om de hele dag spelletjes te spelen? Nee, daar pas ik voor! Eens in de zoveel tijd mag ze van mij achter de computer of op de Ipad. En dan nog wanneer ze dit verdiend heeft. Is ze een hork geweest die dag? Jammer dan!

cropped-squla_logo_USAEen tijd terug werd mijn interesse al gewekt voor Squla. Squla is een leeromgeving wat is ontwikkeld in samenwerking met Cito. Er zijn spelletjes die op een speelse wijze de kinderen leert rekenen en lezen. Alle vakken die op de basisschool gegeven worden, zijn vertegenwoordigd op deze site. Het enige wat mij toen tegen hield, was de prijs. Een abonnement voor €11,95 in de maand of een jaarabonnement voor €90,- vond ik wel veel. Tuurlijk, als je het gaat vergelijken, dan is het niets. Alles voor je kind toch? Maar al zwervend kwam ik vooral ook tegenstanders voor Squla tegen. De meest gehoorde nadeel was dat de kinderen er snel op uitgekeken waren.

Misschien dan toch maar eens testen?

Ben je benieuwd naar Squla en wil je eens zien waar het over gaat? Surf dan naar de site op: Squla.nl.

Update: inmiddels zijn wij zo enthousiast geworden over Squla en hebben we een jaarabonnement. Wil je weten hoe dat ons bevalt? Lees dan deel 2 of deel 3 van onze serie. De prijzen uit dit artikel zijn inmiddels veranderd. Het abonnement is goedkoper geworden. Voor meer info check de site van Squla


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Is Squla nu echt zo geweldig als ze beweren?

  • Pingback: Is Squla nu echt zo geweldig als ze beweren? deel 2 | Kidz Blozzy

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.