In het nieuws: sporten wordt onbetaalbaar!


Vanaf 1 juli gaan de subsidie regelingen veranderen voor de sportclubs. Vanaf die tijd moeten zij hun onderkomen gaan betalen tegen kostprijs. Nu worden de onderkomens veelal nog gesubsidieerd. Door deze veranderingen moeten de clubs nu flink gaan betalen, want zeg nu zelf…een sporthal huur je niet voor een paar tientjes!

euro banknotesDoor deze ontwikkelingen vrezen bestuurders van NOC*NSF dat de contributie voor het beoefenen van een sport nu explosief gaan stijgen. Een slechte ontwikkeling in de huidige tijd, waarin kinderen toch al moeilijk aan het bewegen te krijgen zijn. Voor veel kinderen was dan de wekelijkse gang naar het voetbal- of hockeyveld een moetje om toch te bewegen. Nu kan dit de druppel zijn die de spreekwoordelijke emmer doet overlopen.

De verwachting is dan ook dat uit kostenoverweging minder kinderen gaan sporten. Wisten jullie dat in Nederland nu al zo’n 150.000 kinderen niet sporten vanwege geldproblemen binnen het gezin? Dat zal nu dan vele malen hoger worden! Zonde! Wist je dan ook dat er ongeveer 384.000 kinderen opgroeien in een gezin met minimumloon? Hiervan zullen er straks dan stukken minder kunnen gaan sporten.

photo_1967_20060920Voor mij hierbij gelijk een goed aanknopingspunt om een nieuw rubriek voor Kidz Blozzy te introduceren. In deze tijd wordt er zo op gehamerd dat sporten gezond is! Juist voor onze kinderen, want jong geleerd is oud gedaan! Ik merk aan mijzelf dat het niet makkelijk is om met sporten te beginnen als je vroeger dit niet met de paplepel is ingegoten. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar als het in je “systeem” zit dan is het gewoon makkelijker om het op latere leeftijd weer op te pakken.

Dit is voor mij ook de reden waarom mijn kinderen allebei al op een sport zitten. Mijn oudste dochter voetbalt drie keer in de week en mijn jongste dochter gaat nu elke week naar puppyzwemmen. Toch zijn er nog kinderen die uiteindelijk niet kunnen kiezen wat ze willen gaan doen.

mountainbikeMaar goed, de introductie van een nieuw rubriek dus. In de komende tijd zal ik mij eens verder gaan verdiepen in allerlei sporten. Welke sport? Wat heb je ervoor nodig? Vanaf welke leeftijd? Hoe duur is de sport? Allemaal vragen die ik wil gaan beantwoorden. Ook de bijzondere sporten wil ik dan hierbij aan het woord laten komen. Dus…ben je een voorvechter van een sport en wil je graag deze in het zonnetje zetten of onder de aandacht brengen? Geef het dan door aan mij en wellicht kunnen we dan een keertje langs komen om jouw sport eens mee te maken. Vanwege reisafstanden verzoeken wij maar 1 ding. De sport moet beoefend worden binnen een straal van 60 km vanaf Apeldoorn. Je kunt contact opnemen met ons via onze contactpagina.

Wie weet komen we wel naar jouw toe!

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.