Ik wordt gek! 4


Vandaag geen tips! Vandaag geen knutsels! Vandaag geen leuke verhalen over mijn kinderen, reizen of andere leuke tips! Aaarrgh!

45Wat dan wel? Nou…als eerste een hoop frustratie. Deze blog is bijna twee jaar geleden begonnen als een doorgeefluik voor verhaaltjes over knutsels, activiteiten, reizen en tips over kinderen die ik interessant vond om met jullie te delen. Dit is overigens nog steeds niet veranderd, al zijn er hier en daar nog wat meer onderwerpen erbij gekomen. Ik heb het eerste anderhalf jaar af en toe een verhaaltje gepubliceerd en daarbij merkte ik dat het niet echt opschoot. Ik wilde meer volgers en dat kan maar op een manier, dacht ik. Ik begon me te verdiepen in het bloggen. Tja, en daar ging het mis!

De macht van de media

Ik las van alles en nog wat. Gouden blogregels, wat mag wel en wat mag niet, hoe krijg je meer volgens, enz, enz..Nou ik kan je vertellen…Ik wordt er gek van! Ik las ergens dat je toch wel dagelijks iets zou moeten posten. Wat deed ik dus…ik ben iedere dag een verhaaltje gaan verzinnen. Werkt het? Nope! Althans, niet bij mij.

Ik moest me meer op het sociale media-vlak gaan begeven. Werkt het? Een beetje, maar dan ook niet meer dan dat. Ik kreeg ook nog de tip om me meer op sites in te schrijven zoals Bloglovin of Blog Society. Werkt het? Bij mij (nog) niet!

Per dag checkte ik meerdere malen de statistieken en ik begon me daar een beetje in te verliezen. Het enige wat ik zag was de cijfertjes op mijn persoonlijke pagina met statistieken. Nu is dit op zich voor mij niet zo heel vreemd. Ik, in oorsprong een administrateur met bedrijfseconomische opleiding, ben nu eenmaal gewent om mij de hele dag met cijfers bezig te houden.

5754c00f-bd7b-4914-8ea4-018e83401720Ondertussen begon mijn blog meer een obsessie te worden. Ik ging alleen maar zoeken naar artikelen. Alles wat ik op het net bekeek, kwam voort uit de zoektocht naar het volgende artikel. Ik weet niet hoe andere bloggers dit doen, maar ik kwam tijd te kort! Ieder moment van de dag leefde ik alleen voor de volgende artikel. Ik kreeg steeds meer ideeën, halve artikelen werden geschreven. Vervolgens kreeg ik daardoor nog meer ideeën en werden er nog meer halve artikelen geschreven. Maar afmaken? Ho maar!

Genoeg! Ik laat me niet meer gek maken!

Begrijp dit verhaal niet verkeerd, want jullie lezen het tenminste. Daarbij krijg ik inmiddels wel regelmatig leuke reacties en daar ben ik dan ook heel blij mee.

Mijn allergrootste les van deze blog is inmiddels wel tot mij doorgedrongen. Ik moet me weer meer gaan concentreren waar ik mee ben begonnen: Het schrijven van leuke verhaaltjes over onderwerpen die ik leuk vind. Het plezier in het schrijven was de laatste tijd een beetje verdwenen en ik heb besloten om daar weer naar terug te keren.

DSC_0530Dus…waarschijnlijk niet meer dagelijks een bericht. Mijn eerste werkje voor de blog zal het ordenen zijn van mijn gedachten met losse flarden aan onderwerpen die ik graag nog met jullie zouden willen delen. Ik ga nu eindelijk eens de tijd nemen om de klussen af te maken voor de Junglekamer, waar ik in november 2013 aan ben begonnen. Eindelijk eens de tijd nemen om de pagina’s te ontwerpen die ik ook met jullie wil delen voor verschillende activiteiten voor de kinderen. Eindelijk eens de tijd nemen om al die ideeën te ordenen en dan ook echt eens te gaan schrijven.

En de volgers? Ach, ik ga..Nee, ik wil me daar niet meer druk over maken. Als men het leuk vind om mijn blog te lezen, dan komen ze vanzelf wel!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

4 gedachten over “Ik wordt gek!

 • Rebecca

  Je slaat de spijker op zijn/haar kop denk ik. Als het niet leuk meer is om te doen, dan kun je het beter niet doen.
  Ook is het zo dat als je begint je ergens in te verdiepen en dus een leerpad aan het bewandelen bent, je altijd op dit punt uitkomt, de frustratie.
  Het is wel HET moment dat je het meeste leert en dat je de eerste stappen uit de dikke mist van info aan het zetten bent.
  Wanhoop dus niet, hierna wordt het zeker beter (als ik al advies mag geven)
  Ik zelf had het na een half jaar YouTube, ik dacht letterlijk dat ik gek werd! Wat wel, wat niet, die doet dit, die doet dat, ik zag echt door de bomen het bos niet meer.
  Uiteindelijk heb ik 3 mensen gevonden die ik als voorbeeld gebruik en dat gaf heel veel rust. Ik lees en bekijk de rest wel, maar neem de info meer te kennisgeving op.
  Na bijna 2 jaar heb ik mijn draai wel gevonden en ben nu meer bezig met de ontwikkeling en welke kant ik op wil, dan wat een ander doet. Neemt niet weg dat ik die 3 volg en zo mijn ontwikkeling mede door hun blijft doorgaan.
  Heel veel succes!

  • KidzBlozzy

   Dank je! Alleen het schrijven over deze frustratie gaf al rust. Dit artikel had ik gisteren al geschreven en ik merk dat ik er nu zo rustig van werd, dat de volgende vandaag alweer uit mijn vingers rolde 🙂 Ik zal ook zeker niet stoppen, daar vind ik het nog veel te leuk voor, maar het moeten zal ik voortaan laten. Als het niet is, dan is het niet!

 • ninjamoeder

  Goed dat je dit met ons deelt! Ik denk dat het heel herkenbaar is voor velen bloggers. Ik schrijf tegenwoordig ook alleen nog maar als het uit mijn hart komt of als ik echt zin heb om ergens over te schrijven en heel onregelmatig. Het moet wel ‘leuk’ blijven om te doen 😉 Succes en ik volg je!

 • Linda

  Heel verstandig van je. Ik merk zelf ook dat lezers liever een ‘persoonlijke’ blog volgen die echt over de persoon zelf gaat. Voor meer statische informatie zijn er genoeg andere websites / pinterest. Zelf probeer ik er een mix van te maken. Ik probeer een informatief sausje te schenken over dingen uit het dagelijks leven. Zoals gisteren het feit dat onze zomervakantie nog niet gepland is, en de wens om dit in eigen land door te brengen. Je eigen leven is dan je grootste inspiratiebron. Ligt er ook aan met welk doel je schrijft. Ik vind het in ieder geval leuk om je stukjes te lezen, vooral de stukjes van de vakantie en wat je deed waren erg interessant!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.