Hemelvaartsdag: Skandia zeepkistenracefestival


Dit jaar werd dit evenement alweer voor de vijfde keer in Apeldoorn gehouden: de “Skandia Zeepkistenracefestival“. Ook dit jaar beloofde het een echt kinderevenement te worden met heel veel activiteiten. Time to check it out!

Zo rond half twaalf kwamen we aan bij het Orderbos in Apeldoorn. Helaas hadden we vandaag niet echt geluk met het weer. Koud en een klein beetje regen maakte de dag ietwat somber. Echt jammer, want eenmaal op het evenemententerrein aangekomen bleek het een groot feest te worden. Er was echt heel veel om te doen! De dames hebben uiteindelijk zo goed als elke activiteit uitgeprobeerd en ze vonden het fantastisch!

Juist omdat er zoveel te doen was, heb ik ontzettend veel foto’s kunnen maken. Dus…heb je even? Hemelvaart in vogelvlucht aan de hand van heel veel foto’s:

Paardje rijden; mogelijk gemaakt door Huifkarcentrum de Kronkel! Slingeren als een aap! Mede mogelijk gemaakt door de Apenheul i.s.m. Helicon opleidingen Om het apenbrevet te kunnen halen, moet er ook nog even in een boom geklommen worden.Maar liefst vier meter hoog! Onze jongste gaat er ook voor!Met een beetje hulp van papa. Djeme workshop door Mi Dushi. Pijl en boog schieten onder begeleiding van Helicon opleidingen. Toch knap gedaan! Nog net niet midden in de roos. Sminken! Onze jongste wilde een hondje worden. En ondertussen ging onze oudste timmeren met papa. Mede mogelijk gemaakt door Markant en Skandia.De jongste was te jong voor het timmeren, dus ging zij maar een zeepketting maken bij Mam’s Kinderopvang. Nee, hij is nog steeds niet af! Je kon zelfs een foto laten maken in een echte zeepkist. Wij waren er zo vroeg, dat wij de eerste van die dag waren. Even grabbelen!Wat zou het zijn? Eindelijk klaar!Natuurlijk ook even naar de zeepkistenrace kijken. Wat een mooie creaties allemaal! Cupcakes versieren onder leiding van Bakken & Zo. Graffiti spuiten bij Mam’s kinderopvang Lekker spelen bij Fris Kinderopvang, speciaal voor de peuters!Mama, kom je ook kleuren? Terwijl de jongste zich vermaakt, oefende de oudste haar DJ-skills bij United DJ-school. Wil jij ook even luisteren? Nu de oudste staat te swingen ga ik maar even blik gooien bij Fris Kinderopvang

En? …had ik teveel gezegd? Nee toch? Ondanks het koude weer was het een enorm geslaagde dag!

Skandia Zeepkistenfestival

Mede doordat dit evenement al vijf jaar bestaat, is de kans groot dat er volgend jaar weer zo’n evenement gehouden wordt. Het mooiste aan dit evenement is dat het terrein vrij toegankelijk is en dat voor sommige activiteiten een kleine bijdrage gevraagd wordt. Bijna alles betaal je door middel van muntjes, die je bij de centrale kassa kan aanschaffen. Lekker makkelijk voor de kinderen. Zo kunnen ze zelf de muntjes beheren en ook zelf kiezen wat ze willen doen.

Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Doe-kids. Zij zijn ook de organisator van De Kinder Parade Festijn, een familie-evenement in het weekend van 21 & 22 juni. Bij dit evenement bieden zij Cultuur door middel van theater en activiteiten. Dit jaar wordt er op 21 juni zelfs een heus Gypsi-feest georganiseerd! Lijkt het je wat? Kijk dan op Kinderparadefestijn.nl

Update festival:

Ieder jaar wordt dit evenement gehouden op Hemelvaartsdag. Voor meer informatie over de activiteiten en het inschrijven voor de zeepkistenrace kun je terecht bij: Zeepkistenracefestival.nl


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.