Dagje uit: Artis


Op een zondag, heel vroeg (7 uur!!!!) wordt ik zachtjes wakker gemaakt met de geur van een heerlijk kopje koffie. Een van de kinderen wilde graag naar Drievliet. Oke, dat is dus best ver rijden bij ons vandaan. “Wat wordt het weer vandaag?” is mijn eerste vraag, wanneer ik eindelijk een beetje bij gekomen ben. Ik krijg het antwoord dat we het niet droog houden vandaag.

Na wat slokken koffie bespreken we de opties. Ik vind Drievliet vandaag niet goed, ik ga niet betalen voor een dag regen. Wat ik dacht van een dierentuin? Goed idee, We gaan vandaag naar….. Artis. Wanneer ik beneden kom, is zo goed als alles al geregeld. De tas staat klaar, de fototoestel is in de buurt….we kunnen gaan! Ik wordt tegen gehouden door de jongste: “even wachten, opa en oma gaan ook mee en die zijn nog niet klaar!” Huh? Gaan ze mee? Gezellig! Het verbaast me wel, zeker mijn vader is niet al te dol op dierentuinen, maar naar Artis willen ze wel mee.

Artis ingangAltijd als ik en mijn familie ergens naar een dierenpark of pretpark gaan, is het allereerste wat we in zo’n park doen: koffie drinken! Vraag me niet waarom, dit is zo gegroeid door de jaren heen en nu dus ook… We gaan zitten bij het cafeetje naast de ingang en ik zie al dat de rij vreselijk lang is. Geduldig gaan we toch in de rij staan. Ai, hadden we dit maar niet gedaan. Een dik half uur later zijn we pas aan de beurt om de bestelling op te geven en af te rekenen. Dan moet de koffie nog gemaakt worden. Het is wel een lekker vers gezet kopje koffie, maar op een tijdstip zoals deze iets te bewerkelijk. Hierdoor wordt de rij onnodig lang. Gevolg: redelijk geïrriteerde mensen in de rij en zelfs verlies van gasten die gewoonweg weer naar buiten lopen bij het zien van de drukte. Dit is wel jammer, want de producten die ze verkopen zijn heerlijk en bovenal vers!

Artis struisvogel Artis Isis kijkt Artis Stokstaartje Artis Toekan Artis Isis AquariumDe rest van de dag hebben we ons uitstekend vermaakt. Het was er gezellig druk. Je ziet ook dat ze enorm bezig zijn met vernieuwing en ook de hokken zien er uitstekend uit. Wat ik wel jammer vind, zijn de hokken van de vogels. Deze zijn met gaas ervoor en dit fotografeert niet zo lekker! Wat wel weer een pluspunt is, is de mooie aanleg van het park en de tuinen. Zeker als je rond deze tijd gaat, staan de bloembollen in volle bloei en waan je jezelf in Lisse bij de Keukenhof! Twee vliegen in een klap!

Artis voorjaar Artis voorjaar bloemenZoals ik al zei, het park ligt er mooi bij. Ik krijg bij dit park wel het gevoel dat het door en voor volwassenen gemaakt is. Je ziet het ondertussen wel veranderen. Wat een enorm leuk idee is, zijn de zoekkaarten die o.a. bij de vlindertuin te vinden zijn. Hierdoor gaan kinderen zoeken en ook echt kijken! Ineens zien ze veel meer dieren dan dat ze voorheen zouden zien.

Artis Emma glijbaanArtis Isis glijbaanEr zijn in totaal twee speeltuintjes in het park. Tussen de dieren door zijn er nog wel wat beelden waar de kinderen op spelen, maar volgens mij mag dit eigenlijk niet. Door de geringe speeltoestellen in het park, is het op een mooie dag zoals vandaag lang wachten voordat je eens een keer van de glijbaan af mag.

Artis ChimpanseeKrijg ik hem om? Of toch niet?Artis vlinder Artis kiekeboeMama’s fotomodelletje!Artis onze trots!Even samen poseren..Artis ff kijkenKiekeboe! Als je heel goed kijkt in de glazen bol, zie je mijn jongste nog net over het randje koekeloeren. De oudste zit er ook in, maar door de spiegeling zie je haar niet.Artis zo groot mama!Zo groot ben ik!Artis Artis leeuwin

Ook de routes in de vorm van een app is leuk uitgevoerd. Via de app zie je waar je heen moet en kan je ook extra informatie lezen over de dieren. Wat ik zelf ontzettend leuk vind aan de app is dat deze via gps meld waar je je in het park bevind. Zo kan je precies zien waar je staat en waar je heen moet. Je heb de keuze uit drie routes waarbij ook vragen beantwoord kunnen worden. De antwoorden staan uiteraard ook in de app. Wel vind ik jammer dat de app duidelijk algemeen is gehouden. Voor kinderen is er niet een aparte speurtocht in de app te vinden.ArtisArtisArtis

Voor:

  • prachtig aangelegde dierentuin
  • veel verandering gaande. Mij maakt dit nieuwsgierig op wat er gaat komen.
  • veel hokken zijn zowel via binnen als buiten te bekijken. Hierdoor is het voor elk weertype geschikt.
  • park is intiem opgezet. Terwijl je door het park loopt heb je geen idee hoe groot het werkelijk is.
  • Lekkere verse producten op verschillende plekken in het park te krijgen. Voor iedereen wat wils.

Tegen:

  • Lang moeten wachten op een “heerlijk” kopje koffie.
  • Doelgroep van het park: volwassenen (alhoewel er nu wel verandering plaats vind).
  • Parkeren. In de toekomst willen ze de parkeerplaatsen naast het park weg hebben. Waar moet er dan geparkeerd worden? Wellicht buiten de stad en dan in een bootje of monorail naar het park? (lijkt me trouwens op zich wel leuk!)
  • Rommelig. Door de vele veranderingen (wat op zicht natuurlijk ook positief is) komt het slordig over. Hier is niets aan te doen.

Het was uiteindelijk een perfecte dag! Zonnetje erbij, lekker relaxed lopen en heerlijk onthaast. Ik geef het park een dik verdiende 7.

Eerst nog maar even afwachten wat de veranderingen in het park zullen zijn. De beloftes zijn er, maar dit moet dan ook nog gerealiseerd worden.

Artis Artisvoor meer informatie, actuele prijzen en openingstijden kun je terecht op de site van Artis


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.