Wie maakt de mooiste koningsschild van Nederland 3


Alle Nederlandse sites en blogs staan er deze dagen vol mee: Koningsdag. De meeste zullen op deze speciale oer Hollandse dag wel een uitje gepland hebben. In heel Nederland is er wel iets te doen deze dag. Niet iedereen vind het leuk om schouder aan schouder langs het zoveelste kleedje te lopen om te kijken naar oude meuk die we als gemiddelde Nederlander op zolder genoeg hebben. Toch is het wel leuk om aandacht te besteden aan deze dag. Vandaar dat we vandaag zelf aan de slag gaan.

Nederland heeft een wapen. Het Koninklijk wapen van het Koningsrijk der Nederlanden:

Het wapen stamt uit de middeleeuwen. In die tijd werden de ridders steeds vaker uitgerust met harnassen waarbij de helm een gesloten vizier hadden. Doordat ze de ridders niet konden herkennen of het vriend of vijand was, werd het verplicht om een teken op het wapen af te beelden. Zo werd het makkelijker om de ridders te herkennen. Later werden deze tekens belangrijke herkenningspunten waardoor ze ook afgebeeld werden op grafstenen, gevels of banieren. Het wapen was geboren.

Vandaag de dag weten de meeste mensen niet eens meer dat ze bestaan. Als je goed gaat graven in het verleden, kan het zomaar zijn dat jouw familie ook een wapen bezit. Dit was voor veel families heel normaal. Nu kennen de meeste alleen het wapen van hun stad of gemeente nog en daarnaast natuurlijk ook het wapen van Nederland.

Aangezien dat dit jaar voor de eerste keer Koningsdag gevierd wordt, is het leuk om ook zelf eens stil te staan met jouw kinderen bij het voeren van een wapen. Hoe zou jouw familiewapen er nu uit moeten zien? Moet er op jouw schild een tekst komen? of een bepaalde afbeelding? Alles is mogelijk!

Hieronder staat een kale wapen. Print deze uit en laat je kinderen uitleven op dit schild.

Ben jij ook zo trots op het nieuwe familiewapen? Laat het me weten. Mail een mooie foto van het wapen naar Kidzblozzy@kpnmail.nl en ik zal deze plaatsen op de site!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

3 gedachten over “Wie maakt de mooiste koningsschild van Nederland

  • Linda

    Leuk idee. Onze kinderen hebben allebei een eigen wapenschild. Manlief is namelijk helemaal fan can de Middeleeuwen. Ik zal binnenkort wel een foto mailen .

    • KidzBlozzy

      Ik heb er zelf ook wel een zwak voor, het is niet voor niets dat we o.a. naar Raalte zijn geweest šŸ˜‰ Ik ben benieuwd naar de foto’s!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.