Museum? 4 tips om de kids mee te krijgen. 4


En? Ben ook jij, net als vele andere ouders, dit weekend met de kids naar het Museumweekend geweest? Wij wel! Samen met mijn oudste dochter heb ik vandaag ook een museum bezocht. Even wat “Quality Time”, een op een. Net zo lekker en mijn oudste genoot van de aandacht van haar moeder. Heerlijk zo’n dag. Dit Museumweekend hebben wij speciaal aangepakt om Het Watermuseum in Arnhem te bezoeken, maar daarover later meer.

Met de kinderen een museum bezoeken, vind ik altijd leuk. Ik zoek altijd wel een museum waarin veel te doen is. Zo kunnen mijn kinderen al doende leren waar het museum over gaat. Ik hoor vaak dat ouders hun kinderen niet meenemen naar een museum. “Ze vinden er niets aan” of “Mijn kinderen zijn er te jong voor” zijn vaak gehoorde opmerkingen. Ik probeer vaak dan het tegendeel te bewijzen. Daarom vandaag 4 tips om jouw kind te laten genieten van een museum.

Interesse

Zorg ervoor dat je een museum uitzoekt die voor kinderen interessant zijn. Blijf daarbij bij de verbeelding van het kind. Er zijn ontzettend veel musea met onderwerpen wat kinderen leuk vinden, zelfs voor op jonge leeftijd.

Kindvriendelijk

Kijk bij de musea of er activiteiten zijn voor de kinderen. Kinderen willen vaak bezig gehouden worden. Een stelletje schilderijen of oude vazen zijn leuk, maar worden pas echt leuk als er een verhaal achter zit. Veel musea bieden speurtochten aan of houden zelfs rondleidingen speciaal voor kinderen.

Wees zelf de expert

Hou het onderwerp zelf interessant. Wanneer je een museum uitzoekt waarbij er wat minder te doen is voor kinderen, hou het dan wel bij jouw eigen interesses. Zo kun je je kind vertellen wat ze zien om het leuk te houden. Wellicht ben je zelf al heel vaak in de uitgekozen museum geweest en kan je het dromen wat er staat? Probeer zelf dan eens een speurtocht te maken. Voor de ouderen een speurtocht met vragen en voor de hele kleintjes kun je een fotospeurtocht maken.

Beoordelen

logo

 

Laat je kinderen de museum beoordelen. Wanneer jouw kind het museum gaan beoordelen, kijken ze vaak beter naar de museum en de stukken die daar in staan. Het geeft een bezoek net iets extra waardoor jouw kind het wellicht toch leuk gaat vinden. Het krijgt helemaal iets extra’s als je jouw kind inschrijft bij Museumkids.nl. Via Museaumkids kun je of een app downloaden waarmee jouw kind het museum gaat beoordelen, of jouw kind kan achteraf een beoordeling invullen op de site. Ook kun je via deze site een museum uitkiezen op basis van een beoordeling die kinderen gegeven hebben. Zo goed als alle musea in Nederland zijn op deze site te vinden.

Ik weet het zeker! Met deze tips kun jij jouw kind naar een museum krijgen!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

4 gedachten over “Museum? 4 tips om de kids mee te krijgen.

 • Linda

  Handige tips. Wij zijn afgelopen weekend naar het kinderboekenmuseum geweest met een dreumes van 21 maanden. Ze keek haar ogen uit. Vooral de voorstelling Kikker vond ze het einde. Maar ook de portretten in de het literair museum. Kan je niet jong genoeg mee beginnen (vorig jaar bij het Legermuseum geweest, op de dag voordat dat dicht ging).

  • KidzBlozzy

   Je kan er zeker niet vroeg genoeg mee beginnen! Ik ben zelf nog niet naar het kinderboekenmuseum geweest, maar hoor inderdaad dat het er heel leuk is.

   • Linda

    Moet eerlijk bekennen dat het me tegen viel, de voorstelling Kikker was erg leuk. Maar de rest was heel veel multimedia. Daar is ze gewoon nog te jong voor, terwijl ‘toen ik nog een klein meisje was’ er van alles te doen was.

 • KidzBlozzy

  Ok, dat is dan jammer om te horen. Wij zijn pas geleden bij Beeld en Geluid geweest met onze dochters, waar ook heel veel multimedia was. Toch vond mijn jongste dochter dit geweldig.. Ze is dan ook wel al een paar jaartjes ouder en dat scheelt dan weer wel.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.