Koken voor kinderen: Makkelijke aardappels uit de oven


Een gerecht voor de kinderen om te maken is de aardappelen in de oven. Makkelijk en vanwege het gebruik van olijfolie in plaats van boter is het nog gezonder dan gebakken aardappelen. Dit is een gerecht wat van A tot Z helemaal door de kinderen gemaakt kan worden. Het enige waar je mee op moet passen is het gebruik van de oven. Je weet zelf hoe handig ze zullen zijn! Mijn dochter laat ik bijvoorbeeld wel de bakblik in de oven schuiven, maar ik laat het haar er niet uit halen.

Wat heb je nodig:

  • Ongeveer 500 gr kleine krieltje voorgekookt per 3 personen.
  • Olijfolie
  • Pata-frietes kruiden van silvo
  • Bakpapier
  • Oven

Je haalt de bakplaat uit de oven en zet de oven dan aan op ongeveer 200 graden. Jouw kind kan op de bakplaat bekleden met bakpapier. Hierop doe je de krieltjes, giet er wat olijfolie overheen en bestrooi de krieltjes met de kruiden.

Nu komt het leukste. Alles moet door elkaar gemengd worden. Lekker kliederen dus!

Zodra alles goed door elkaar gemengd is, dan kunnen de krieltjes de oven in. Laat ze bakken voor ongeveer een half uur voor 1 zakje. Hou het in de gaten en hussel ze tijdens het bakken ook regelmatig door elkaar, zodat alle kanten goed bruin kunnen worden. Wanneer je denkt dat het goed bruin is, dan haal je ze eruit. De aardappels kunnen nu zo gegeten worden. Door de kruiden heb je geen zout meer nodig.

Dit gerecht is helemaal aan te passen aan jouw wensen. Zo kan je ook zeezout gebruiken in plaats van patat-friteskruiden. Ook een uitje erdoor snipperen of het meebakken van spekreepjes is allemaal mogelijk. Leef je uit in je fantasie! Hou daarbij dan wel de baktijd in de gaten! Verschillende ingrediënten hebben ook verschillende baktijden nodig. Zo kun je de ui of spekjes beter iets later toevoegen aan de aardappeltjes, anders verbranden ze.

Tips:

  • Wanneer je extra groente toevoegt, kook je harde groente eerst even. Zo zullen wortels nooit goed gaar worden in de baktijd zoals hierboven is aangegeven.
  • Laat jou kind eens beslissen wat ze willen toevoegen. Zo zullen ze ook groentes sneller eten als ze er zelf voor kiezen en mee koken.

Eet smakelijk!

Dit is een makkelijk recept waar jouw kind alles alleen zou kunnen doen. Het is aan jullie natuurlijk om te beslissen hoe ver jouw kind kan gaan. Het gevaar in dit gerecht

  • Het werken met een hete oven

Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.