De wereld van dieren: 6 must-see-sites!


Dieren scoren altijd bij kinderen. Of het nu om huisdieren gaat, zoals een hond of poes, of om wilde dieren.. De meeste kinderen hebben wel een voorkeur voor een bepaald beest. Zo willen mijn dochters allebei graag een hond, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid nooit gebeuren. In ons gezin is er een allergisch en een ander doodsbang voor honden. Helaas!

Mijn oudste heeft al van kleins af aan een fascinatie voor dieren. In dit geval dan niet voor de huisdieren, maar voor wilde dieren. Freek Vonk vindt ze helemaal geweldig! Een aantal jaren geleden heeft ze door een simpele redenering al besloten wat ze later wil worden: Bioloog! Op de vraag waarom gaf ze steevast het antwoord: Als verzorger mag je alleen eten geven en poep scheppen, als dierenarts moet je de dieren pijn doen om beter te maken en dat wil ik niet, dus ik wordt bioloog. Dan kan ik namelijk onderzoeken wat ze nodig hebben.

Sindsdien struint ze het wereldwijde web af naar sites die voor haar ook interessant zijn.

Wereld Natuur Fonds

ranger_club_logo_2_17215We beginnen gelijk met een icoon op gebied van dieren. De site bied verschillende spreekbeurten aan en geeft heel veel informatie over de meest bedreigde diersoorten die ons wereld bezit. Wat nog leuker is, ieder leeftijdscategorie heeft zijn eigen club! Zo heb je de Bamboeclub voor kinderen van 3 tot 6 jaar, de Rangerclub voor kinderen van 6 tot 12 en vanaf 12 jaar kunnen ze zich inzetten bij Wereld Natuur Fonds als WNF-Lifeguard. Iedere club heeft ook zijn eigen site met spelletjes, verhalen, informatie, knutsels en nog veel meer. Om op de site te komen hoef je je kind geen lid te laten worden, maar voor vele extra’s is het makkelijker van wel. Dit kost €2,50 per maand en hiervoor krijgen ze nog eens extra informatie in de vorm van een clubblad en korting bij vele dierentuinen.

Het oordeel van Emma: Ze vind het een leuke site, vooral de Ranger Club trekt haar aandacht vanwege de spelletjes. Ze vindt de site goed voor kinderen van 3 tot 16 jaar. De teksten zijn goed te begrijpen en overal geeft ze de site een 9+

Dierendatabase.nl

header_dierendatabaseJe kan het zo gek niet bedenken, als het dier bestaat, dan staat hij op deze site vermeld. Het is met name een site waarbij je informatie en foto’s kan zoeken. Erg goed te gebruiken voor de presentaties in de klas! De dieren worden in eerste instantie onderverdeeld in o.a. vogels, amfibieën, zoogdieren, enz. en vervolgens krijg je lange lijsten op alfabet. Wist je dat er een Angwantibo bestond en dat deze er zo uit ziet?

Ik had er nog nooit van gehoord… Weer wat geleerd!

Het oordeel van Emma: De site is vooral erg leerzaam. Toch mist ze wel de spelletjes. Ze vindt de site goed voor kinderen van  7 tot 100 jaar. De teksten zijn goed te begrijpen en overal geeft ze de site een 9

 Kids for Animals

main-menu-bgIeder goed doel op gebied van dieren heeft natuurlijk ook een site van formaat voor de kinderen. Zo ook de dierenbescherming. Hun site: Kids for animals. het is een site opgezet voor de basisschoolleerlingen. Zo kunnen ze hun eigen boomhut inrichten, filmpjes bekijken en spelletjes spelen. Het aparte aan deze site is dat ze ook aandacht vragen voor de dierenambulance en de alledaagse huisdieren.

Het oordeel van Emma: De site is super cool! Ze vind alles leuk en mist niets op de site. Ze vindt de site goed voor kinderen van 7 tot 16 jaar. Je moet wel inschrijven om de boomhut te spelen. De teksten zijn goed te begrijpen en overal geeft ze de site een 7

Natuurinformatie

logo_homeVoor de oudere kinderen, ongeveer vanaf voortgezet onderwijs is ook een site waarop alles te vinden is over de natuur, biologie en wetenschap. Hierop staat natuurlijk ook alles te vinden over dieren, de ontwikkeling ervan en de geschiedenis op aarde. Hiervoor is hulp verkregen van o.a. Naturalis en de vogelbescherming. Er veel informatie voor kinderen die verder dan ver willen gaan. Het is wel een beetje saai..

Het oordeel van Emma: De site is vooral erg leerzaam en compleet. Toch mist ze wel de spelletjes. Ze vindt de site goed voor kinderen van  7 tot 100 jaar. De teksten zijn goed te begrijpen en overal geeft ze de site een 8

 Naturalis N-kids

logo

 

 

 

 

Het kleine broertje van Natuurinformatie is Naturalis N-kids. Als Die-Hard-fan van Freek Vonk kan bij ons natuurlijk de site van Naturalis niet ontbreken. Naturalis N-kids is de speciale site voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Je moet wel lid worden, maar dit is geheel gratis. Door aanmelding kun je meedoen aan prijsvragen, spelletjes en….van je laten horen wat voor tentoonstelling er moet komen in Naturalis. Hoe cool is dat! Zomaar kunnen vertellen dat je een tentoonstelling hebt samengesteld?

Het oordeel van Emma: De site is heel cool en leuk. De spelletjes zijn leuk alleen om op de hoogte te blijven moet je je inschrijven. Ze vindt de site goed voor kinderen van  8 tot 12 jaar. De teksten zijn heel goed te begrijpen en overal geeft ze de site een 10

 Dierenzoeker

Dierenzoeker.jpg.250x250_q85_cropKinderen vinden het vaak geweldig om in de tuin, bos of weiland te struinen en naar diertjes te zoeken. Als gevolg hierop willen ze dan ook weten wat ze gevonden hebben. Dit kunnen ze nu gaan opzoeken op een speciale site: Dierenzoeker. Deze site is ontwikkeld door de makers van Klokhuis. Door middel van kleine vragen, worden de uitkomsten steeds nauwkeuriger. Uiteindelijk kunnen ze door middel van plaatsjes vergelijken of ze ook daadwerkelijk het juiste dier hebben gevonden. Het nadeel? Het gaat hierbij enkel over de dieren die hier in Nederland te vinden zijn. Wat nu als je net op vakantie bent?

Het oordeel van Emma: De site heeft leuke kleuren en komt leuk over. Er zijn geen spelletjes, al vind ze dat de pagina een spel is. Het leukste aan de site vind ze dat je dieren kan opzoeken en dat is handig als je het niet weet.  Ze vindt de site goed voor kinderen van  6 tot 20 jaar. De teksten zijn goed te begrijpen en overal geeft ze de site een 8

De sites worden dus allemaal met een voldoende gewaardeerd met als uitschieter:  Naturalis N-kids Wellicht komt dit omdat haar idool daar ook deel van uit maakt?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.