Top 5 speelgoed voor de lente


De lente is begonnen! We kunnen weer naar buiten, althans als het droog is. Ach, laten we maar van het goede uitgaan en ons voornemen dat het vanaf nu ieder weekend tijd is om buiten te spelen.

Maar dan? Wat kunnen we dit jaar doen. Ok, de bal kennen we nu wel en ook de tennisrackets, fietsen, waveboard, skelter en trampoline worden ook wat gewoontjes. Tijd om eens wat bijzonder speelgoed op te sporen.

(De volgende soorten speelgoed zijn gevonden via o.a. pinterest en zullen vaak niet via Nederlandse webwinkels of speelgoedwinkels te koop zijn. Via Amazon.com kan echter alles wel besteld worden, maar let dan op de leveringsvoorwaarden.)

Hop & Squeak Pogo Jumper

De pogo stok kunnen de meeste van ons wel. Een springstok waarop flink geoefend moet worden, voordat je er op kan springen, laat staan vooruit komt. De gemiddelde leeftijd hiervoor was dan ook rond de 7/8 jaar. Nu is er ook een variant voor de jongere kinderen: de Kidoozie Hop & squeak pogo jumper. Een springstok maar dan met een brede onderkant en laag bij de grond. Springen maar! Oja, ze horen je van verre aankomen, want de jumper maakt ook nog eens een leuk geluid! Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Super Skipper

Ook van Kidoozie is de super skipper. Een lichtgewicht molentje met wieken over de grond. Een soort springtouw, maar dan anders. Het is in te stellen in 3 varianten. De lage, de hoge of wanneer je het wat moeilijker wilt maken, de variabele variant. Hierbij wordt hoog en laag afgewisseld. “In spring de bocht gaat in”…..

Spooner Grom Board

Even een klein raadseltje: wat is de opvolger van de skateboard? De Grom Board! Eigenlijk is de Spooner niet meer dan een iets gebogen plankje van plastic. Dat is nu echt alles! Toch kan je er allerlei kunstjes op. Kijk maar eens naar het filmpje! Wie wordt de nieuwe Spoonerkampioen van Nederland?

Ringstix

Tja, de vergelijkingen om uit te leggen waar dit speelgoed voor is, schieten mij nu even te kort. Verder dan een nieuw spel om ringen te gooien, kom ik niet. Het is nieuw, het heeft al een aantal prijzen gewonnen, maar wat ik er van moet denken, weet ik nog niet. Het filmpje ziet er in ieder geval flitsend uit.

DodgeTag

41BZd+jXcGLSpeciaal voor die vechtgrage mannetjes is er nu een veiligere manier van strijden gevonden. DodgeTag is een spel waarbij je elkaar kan bekogelen met zachte ballen. De bedoeling is dat je een soort schietschijf raakt en dan zo veel mogelijk punten scoort.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.