April Fools’ Day: 10 grappen om jouw kinderen in de maling te nemen. 1


1 April, kikker in je bil! Een zin die ik altijd riep wanneer ik weer eens een grap had uitgehaald bij mijn ouders. Voor de rest durfde ik niemand in de maling te nemen en voor zover ik weet ben ik ook zelf niet al te vaak beet genomen.. Ik kan het mij in ieder geval niet meer herinneren.

Totdat…..totdat ik kinderen kreeg. Nu is het niet zo dat ik mijn kinderen in de maling neem! Sinds de oudste op school zit, probeert ze mij ieder jaar weer in de maling te nemen. Tot op heden is het niet helemaal gelukt, maar dit jaar draaien we de rollen om…. Ik ga haar eens flink inpakken!

Mam, ik ben gegroeid!

Stop eens wat toiletpapier in de punten van de schoenen. Bij het aantrekken voel dit bijna niet en jouw kinderen zullen denken dat hun schoenen ineens veel te klein zijn geworden. Het wordt nog leuker als je daarbij ook nog te kleine kleren klaar legt voor ze.

Mam, is deze melk nog wel goed?

Doe wat kleurstof bij de melk en schud het pak zodat het goed gemixt wordt. Bij het inschenken van een glas melk is de inhoud van het glas ineens anders van kleur! is dit wel ok?

Mam, waar ben ik?

Wanneer jouw kinderen zeer vaste slapers zijn, dan is de volgende grap wel enorm leuk. Laat ieder kind naar zijn eigen bed gaan, maar leg ze over in een ander bed op het moment dat ze diep slapen! Reken maar dat ze de volgende morgen verrast wakker worden!

Mam, ze kijken me aan!

Plak allemaal oogjes op de verpakkingen van de inhoud van jouw koelkast. Ze zullen verrast zijn wanneer ze voor het ontbijt wat willen pakken.

Mam, mijn eten leeft!

Net als de vorige grap gebruik je nu ook wiebeloogjes. Doe ze nu op de boterham die je smeert voor het overblijven op school en al het andere eten en drinken die jouw kinderen voor school meenemen. Helaas van deze grap zal je het resultaat niet kunnen zien, tenzij je zelf overblijfmoeder bent die dag.

Mam’s Surprise ontbijt

Doe wat yoghurt met een halve perzik in een diep bord en vertel ze dat het een gebakken ei is. Wat zullen ze raar opkijken dat het in plaats van hartig ineens zoet zal zijn!

Mam, de afstandsbediening doet het niet!

Plak over de zender van de afstandsbediening af met een plakbandje. Als het goed is, dan zou hij het nu niet meer moeten doen. Wanneer de kinderen dan TV willen kijken, doet de TV helemaal niets!

Mam, mijn banaan is kapot!

Deze is speciaal voor de kleintjes, maar de oudere kinderen zullen ook raar opkijken. Neem een banaan en een naald. Kijk vervolgens naar het volgende filmpje en je weet precies hoe de truc werkt.

Mam, Aaaahhh!

Een echte schrikreactie is het gevolg van de volgende grap. Ik zou deze alleen met wat grotere kinderen doen! Plak op de muur achter de deur een toeter wat werkt op gas. Wanneer de deur dan open gaat, gaat de toeter af. Werkt trouwens ook leuk voor je partner!

Mam’s speciale tractatie

Soms komt het zo uit dat jou kind op school gaat trakteren. Geef hem dan eens de volgende traktatie mee. Een bak met appels die je de avond ervoor even bewerkt heb. Je boort een gat in de appel en daarin stop je een snoepworm. Gegarandeerd succes voor de hele klas!

Niet alle grappen zijn door mij zelf verzonnen. Zo’n grapjas ben ik nou ook weer niet. Mijn dank aan: Kidsactivitiesblog.com, Buzzfeed.com, Teachmama.com, Serendipityfromjewels,


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “April Fools’ Day: 10 grappen om jouw kinderen in de maling te nemen.

  • Pingback: Knutsel ABC | Kidz Blozzy

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.