Makkelijke Kipkrokantjes in wraps!


Het koken met kinderen is leuk, zeker als ze weten dat sommige gerechten makkelijk zijn. Ze krijgen er zelfvertrouwen van zodra ze merken dat er snel iets gekookt kan worden. Nog een voordeel is, dat de kinderen bijna altijd wel hun eigen baksels eten. Ook als ze het voorheen niet aten. Hoe makkelijk is het dan om jouw kind meer te laten eten…

Makkelijke kipkrokantjes in wraps:

wat heb je nodig:

  • Kipfilet (ongeveer 500 gram per pakje)
  • Olijfolie
  • bakpapier
  • pakje chrispy chicken bites seasoning mix (te koop in de supermarkt)
  • Wraps

Allereerst moet de oven voorverwarmd worden op 225 graden. Althans dat staat op het pakje. Ik zet dan altijd mijn oven wat lager. Ik heb een oude oven en dan gaat het bij mij te hard.

Snij vervolgens de kip in stukjes, niet te klein (ze moeten in de oven gebakken worden en te klein wordt gauw te droog) en ook niet te groot. Ze moeten wel vullen in een wrap. Wanneer de kip is gesneden, kan er olie in een kom gedaan worden: twee eetlepels. Inhoud van het zakje Seasoning mix erbij doen en dan kan ook de kip toegevoegd worden. Laat jou kind het lekker met zijn handjes mixen. Het is grof, dus er kan eigenlijk niets mis gaan en jouw kind vind het geweldig!

Om te bakken leg je de stukjes kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ze niet tegen elkaar, zodat de kipstukjes lekker krokant worden. Vervolgens kunnen ze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Hou ze altijd in de gaten en keer ze halverwege eens een keer om. Zo wordt de onderkant ook lekker krokant.

Bak er wat wraps bij en klaar is deze heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!Mijn dochter heeft dit van a tot z zelf kunnen maken. Het is aan jullie natuurlijk om te beslissen hoe ver jouw kindje kan gaan. Het gevaar in dit gerecht:

  • Het werken met scherpe messen
  • Het werken met een hete oven

Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.