Het is eindelijk te bekijken! De bloemenkamer. 2


Na een hele drukke tijd, heb ik tijdens de kerst eerst eens even mijn accuutje opgeladen. Wat wil je ook, na drie kamers verbouwd te hebben, naast alle Halloween, sint en kerstdrukte. De koek is gewoon een keer op! Nu in het nieuwe jaar zijn we er weer klaar voor om te gaan vlammen met Kidz Blozzy. En mijn eerste artikel van 2014? Het laten zien van mijn laatste project.

Maar wat ben ik trots op mijn laatste project: de bloemenkamer van mijn jongste dochter. In de weken daarvoor mocht ze niet in haar kamer kijken. Af en toe gluurde ze naar binnen, maar toch heeft ze bijna niets meegekregen van wat daar binnen gebeurde.

Het is een echte meidenkamer geworden voor een jong prinsesje. Vrolijk, kleurig….. Ach kijk zelf maar, de foto’s spreken voor zichzelf.

DSC_0172De muren van deze kamer zijn allemaal geschilderd in een gebroken witte kleur. Het schuine dak en het plafond is geschilderd in een roze kleur “magnolia” van Gamma. De kast die zo prominent op de foto staat is de kast Stuva van Ikea. Deze is handig zelf in te delen. Wij hebben voor de lagere delen gekozen, zodat ons kleine prinsesje overal zelf al bij kan. Dan kan ze haar eigen kleertjes pakken om aan te kleden. De twee roze delen zijn handige lades waarin veel speelgoed opgeborgen kan worden. Een bankdeel is haaks op de opstelling gezet, zodat het een klein tafeltje vormt. De witte gedeelte en de kast met de groene deuren zijn dus kledingkasten. Aan de rechterkant is een soort kapstok geplaatst. Deze kan je helaas nergens kopen. Ik heb deze zelf ontworpen een aantal jaren terug voor mijn oudste dochter, maar komt in deze kamer pas echt tot zijn recht.

Op het plafond zijn bloemen gemonteerd. Deze zijn de kunstbloemen die te koop zijn bij Ikea. Hiervan is de steel eraf geknipt en vervolgens op de ondergrond geplakt met dubbelzijdig tape of met een klein spijkertje tegen de ondergrond getimmerd. De vlinders zijn in een mooie boog naar de bloemen toe bevestigd met dubbelzijdig tape. De vlinders zijn gemaakt van veren en zijn via internet besteld in Engeland. Waar weet ik niet meer, deze waren nog over van de oude kamer. Ook de gordijnen en bloemlampen zijn nog overblijfselen van de oude kamer.

Het bed is van Ikea, net als het blad boven het bed, wat nu als hemeltje dient. Het dekbedovertrek is tevens van Ikea. De mooie sprei van kleurrijke uiltjes heb ik gekocht op een stoffenmarkt.

Het paardje is van Intertoys en het schattige theesetje met houten cupcakes is van de Hema.

Al met al ben ik zelf tevreden met het resultaat. Belangrijker is dat mijn dochter er heel blij mee is. Op de dag dat ze 3 jaar werd, mocht ze vroeg in de ochtend haar eigen kamer “uitpakken”. Een dag ervoor had ik, samen met mijn oudste dochter, de deur beplakt met een laag plastic, volgegooid met ballonnen en als “finishing touch” cadeaupapier op haar deur geplakt. Zo had ze echt iets om uit te pakken! Inmiddels slaapt ze iedere dag weer als een bloemenmeisje in haar supermooie kamer.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Het is eindelijk te bekijken! De bloemenkamer.

  • Pingback: Trend Plus: een slimme oplossing voor kleine ruimtes | Kidz Blozzy

  • Pingback: Bijzondere kinderkamers: Mura Mura | Kidz Blozzy

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.