Voor in de kerstboom: kaneelhangers


Kerst: een tijd van samen zijn, samen eten, samen spelen, samen knutselen en samen de kerstboom opzetten. Een tijd van heerlijke geuren uit de keuken en een tijd van warmte. Dat is waar ik aan denk deze tijd van het jaar.

Kaneel is ook zo’n typische geur die toch wel een beetje bij kerst hoort. Lekkere glühwein waar een kaneelstokje in mee verwarmt is en wat dacht je van een lekkere kop chocolademelk met slagroom afgemaakt met wat kaneel! Mmmmm, heerlijk.

Om deze kerstdagen nog wat meer geuriger te maken, kun je ook met jouw kinderen hangers maken met kaneel. De subtiele geur verspreid door de kamer en het is zo simpel om te maken. Deze hoeveelheid deeg is goed voor ongeveer 20 hangers.

Wat heb je nodig:

  • 2 kopjes bloem
  • een kopje zout
  • 1 kopje kaneel
  • 1 1/2 kopje heel warm water
  • uitstekers voor koekjes
  • vernis/verf/lijm/glitters (of wat dan ook om het mooi te versieren)
  • lint

Meng de bloem zout, kaneel en water totdat het een mooie bal wordt van deeg. Nu kunnen de kinderen hun eigen kaneelhangers maken. Pas op! De kinderen kunnen het natuurlijk niet eten…ook al is het allemaal voor consumptie, de smaak is vreselijk!

Nadat alle kaneelhangers klaar zijn, prik dan een gaatje in het koekje waardoor je straks de lint kan steken. Laat het nu drogen. Na ongeveer 24 uur is het hard geworden en kunnen de koekjes versierd worden. Lint door de kaneelhangers en klaar!

Tips voor nog mooiere kaneelhangers:

  • Wil je de wachttijd verkorten? Bak ze dan in de oven op ongeveer 100 graden. Ze hebben dan nog wel een paar uur nodig om goed hard te worden.
  • De hangers kunnen zo al in de boom. Spuit ze dan wel even in met vernis, zodat ze de mooie bruine kleur weer terug krijgen. Doe je dit niet, dan blijft er een witte waas over de hangers.
  • Wanneer je de hangers versierd met verf of glitter, meng dan ook wat kaneel erdoor. Zo wordt de geur sterker en blijft het langer geuren.

Wil je een volledige beschrijving? Kijk dan op Growing a jeweled rose. Met dank aan hun voor het idee!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.