Het ophangen van kerstkaartjes


De kerst komt eraan! Nog geen 3 weken meer. Ik wil niemand in de stress jagen, maar ondertussen heb ik het al wel te pakken…de kerststress! Tussen het verbouwen van de slaapkamers door, wil ik ook nog eens een perfecte kerst neer zetten voor mijn gezin. Dit betekend de nodige voorbereidingen, inkopen verzorgen, knutsels zoeken enz. enz.

Kerstkaartjes ophangen

In al die hectiek moet er ook nog eens tijd gezocht worden voor het schrijven van de kerstkaartjes. Een werkje op zich, wat de nodige tijd vreet! Ondertussen stapelen de kaarten zich op die je ook nog eens wil ophangen, maar hoe? Vaak gebruik ik mijn gordijnen waaraan ik mijn kaarten met een knijper aan vast maakt. Een makkelijke oplossing met een vrolijk resultaat, want tegen de tijd dat het kerst is, hangen mijn gordijnen vol met de kaarten. Dicht kunnen ze dan niet meer, maar mijn gordijnen hangen er toch voor de sier.

Een kaartencirkel

Een ander idee vond ik via Pintrest. Gemakkelijk en geheel te decoreren volgens eigen idee. Je begint met een cirkel van karton. Deze beplak je op de rand met allemaal knijpers. Tussen de knijpers kun je dan de ontvangen kaarten klemmen. Bedenk zelf wat je mogelijkheden zijn. Je kan het laten beschilderen door je kinderen. Smeer het in met lijm en bewerk het dan met glitters. Plak in de cirkel mooi kerstpapier, folie of zelfs een spiegel in het midden is mogelijk. Jouw fantasie is oneindig! Meer ideeën nodig? Nou, vooruit dan:

  • Beschilder de knijpers in de kleuren groen en rood. Plak deze om en om op de cirkel, die je van te voren ook groen of rood heb geschilderd. Elk ander kleurtje die je wilt hebben is natuurlijk ook mogelijk!
  • Beschilder alles in het beige of wit (de kleuren voor een sfeervol interieur deze dagen…) Voor een engelachtig effect doe dan glitters verlijmen op de knijpers.
  • Plak op de cirkel foto’s van je geliefde, Kids, familie en vrienden en maak er een mooie collage van. Iedere foto kan dan corresponderen met de kaart die je van ze krijgt.

Als ze bij jouw kids op school ook zijn zoals bij mijn oudste, dan zullen zij zelf ook de nodige kerstkaarten krijgen. Ieder jaar opnieuw is het een komen en gaan van kaarten in de klas en ieder klasgenootje krijgt een kaartje. Wat is er dan mooier om jouw kind ook zo’n leuk kaartencirkel te laten maken voor zijn of haar ontvangen kaartjes!

Het idee van deze kaartenicirkel komt van UsefulDIY.com


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.