Movember


November is sinds 2004 de maand Movember voor de papa’s om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Even wat uitleg:

Movember (een portmanteau van het Engelse woord ‘moustache’ (snor) en “november”) is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mannen gedurende de maand november hun snor laten staan. De Movember Stichting organiseert het Movember liefdadigheidsevenement op de website van de stichting.

Door mannen en vrouwen (Mo Bros en Mo Sistas) aan te moedigen om mee te doen streeft de stichting er naar om de vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen. Sinds 2004 is de stichting actief in Australië en Nieuw-Zeeland met als doelen bewustwording en het werven van fondsen ten bate van onderzoek naar o.a. prostaatkanker en depressie. Momenteel is de stichting actief in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, België, Denemarken, Noorwegen en Tsjechië.

De regels:

De (gedrags)regels voor het deelnemen aan de actie luiden:

 1. Eenmaal ingeschreven moet elke mo bro vanaf de eerste Movember beginnen met een gladgeschoren gezicht.
 2. Gedurende de maand Movember moet elke mo bro een snor laten groeien en deze verzorgen.
 3. Er mag geen sprake zijn van een samenvoeging van de mo met de bakkebaarden. (Dit wordt gezien als een baard.)
 4. Er mag geen sprake zijn van het doorlopen van de mo naar de kin. (Dit wordt gezien als een sikje.)
 5. Elke mo bro moet zich gedragen als een echte gentleman.

(bron Wikipedia)

Toch vreemd voor de kidz, zo’n papa met dat haar op de bovenlip! Wel even wennen, maar als de kidz dan echt gewend zijn dan kunnen ze nog maar een ding: Meedoen! En hoe doe je dat dan als kind? Nou, zo:

collage_2013-11-03_22-58-17

 1. Bruine moustache babyslofjes (Zulili.com)
 2. Grijze moustache Beanie (Storets)
 3. Groene moustache trui (Zulili.com)
 4. Witte moustache slab (Zulili.com)
 5. Mustachifier (kadoidee.nl)
 6. Moustache T-shirts (Esty.com)

Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.