Dagje uit: Dierentuin Amersfoort


Vandaag ben ik met de kidz en oma heerlijk een dagje uit geweest. Aangezien mijn oudste een grote interesse in dieren heeft, was Dierentuin Amersfoort natuurlijk een leuk idee.

Dierentuin Amersfoort bestaat dit jaar 65 jaar. Een hele leeftijd natuurlijk, maar dat zie je niet aan het park. De eerste indruk als je het park in komt is compleet nieuw. De hokken kunnen door de kinderen van bovenaf bekeken worden door te klimmen in op trappen en touwbruggen. Ze staan als het ware in de hokken en de dieren kunnen onder hun door lopen. Apart om te zien en verplicht glijden naar beneden! Altijd leuk natuurlijk. Het park doet compact en intiem aan. Als je bij een dier staat te kijken, kun je niet direct het volgende dier al zien. Dat vind ik nogal prettig, hierdoor gaan mijn kinderen niet “fladderen” (rennen van het ene hok naar het andere). Ze nemen nu echt de tijd om de dieren eens te bekijken.


Ook van de eetpunten werd ik snel blij. Leuke terrasjes waar je heerlijke koffie of thee kon nuttigen. Lekker, met een overheerlijke muffin of iets dergelijks. De uitstraling daarvan was hip en dat voelde goed aan. Mijn tweede aanraking met een eetgelegenheid was wat minder. Voor de lunch gingen we naar restaurant de Olifant. De kwaliteit was goed, maar de kwantiteit een stuk minder voor het warme gedeelte. De broodjes zijn vers en te bestellen in acht soorten. Op zich genoeg….. Maar voor de warme gedeelte kun je kiezen uit 1 vlees, 1 kip en 1 visgerecht. Je moet het maar doen met wat ze daar maken. Vandaag op het menu: kibbeling, kipsate en helaas moet ik nu bekennen dat ik het laatste gerecht al vergeten ben. Persoonlijk viel dit me een beetje tegen. Ook de hoeveelheid laat met sommige gerechten te wensen over. Ik bestelde zo een broodje knakworst en kreeg netjes een puntje met 1 dun knakworstje. Gevolg: de helft van het broodje heb ik zonder worst moeten eten. Tip: met twee worstjes is het broodje af, vraag ernaar! Je moet dan wel voor het tweede worstje bijbetalen.

De rest van de eet gelegen heden die los over het park verspreid staan zijn weer top te noemen. Goed eten, vers en soms met meer variatie dan in het restaurant.

Wat mij op valt aan dit park is de netheid van dit park. Dit geeft, zeker in de zomermaanden, het voordeel dat je weinig “last” hebt van wespen. O ja, ze zijn er wel, maar het is niet zo heel hinderlijk.

Een zekere must om te gaan bekijken is De stad der oudheid” en “Het dinobos”. Deze twee zijn echt de mooiste punten in het park, buiten natuurlijk de in het begin besproken begin van het park. Je kan dicht bij de dieren komen door middel van glazen wanden en daardoor kan er ook veel met decoratie gedaan worden. Prachtig om te zien!

Voor:

– dicht bij de dieren
– leuke omgeving
– actief dieren kijken voor kinderen door touwbruggen en glijbanen te combineren boven dierenverblijven
– interactief bezig zijn met dieren door vroege vogel kaarten of door het bijwonen van voederpresentaties. Ook het aanraken van kakkerlakken, slangen en vogelspinnen is mogelijk.
– veel variatie van dieren.
– leuke dinobos
– gaat met de tijd mee. Ze hebben een heuse app waarbij de dieren voorgesteld worden en waarbij allerlei weetjes verteld worden. Wie weet zou er in de toekomst hierop ook een speurtocht kunnen komen?
– verzorgers zijn veel zichtbaar aanwezig waardoor er snel iets gevraagd kan worden.

Tegen

– de restaurants zijn gedateerd. Sommige gerechten onder de maat.

Al met al meer voors dan tegens en dat maakt voor mij dat ik dit park waardeer met een dikke 9 ga zo door!

Kijk voor informatie over de prijzen en openingstijden op: Dierenpark Amersfoort

20130821-214616.jpg


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.