Zomerspelen: Water naar de zee


De vakantie is voor het meeste van Nederland al lang begonnen. De meeste zullen zelfs al weer terug zijn van vakantie. Toch is het lekker dat de zon nu eindelijk ons landje is gaan schijnen. Tijd voor wat actie!

nodigEen spel wat ideaal is voor dit warme weer is Water naar de zee. Lekker klieren met water, wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

– twee emmers
– een spons
– een kookwekker
– een meetlat
– een pen en papier
– natuurlijk: WATER!

Hoe doe je het spel?

vullenDe twee emmers zet je een eindje uit elkaar. De afstand is afhankelijk van hoe oud je kind is. De wat oudere kinderen kunnen best een meter of vijf rennen, voor de kleintjes een meter of twee. In 1 emmer doe je water, de andere emmer laat je leeg. Vervolgens zet je de kookwekker op 3, 4 of 5 minuten en dan…..Lopen maar!

brengen uitknijpenDe bedoeling is dat je met de spons uit de ene emmer water haalt en vervolgens hard loopt naar emmer nummer 2 om daar het water weer in te storten. Wanneer de tijd voorbij is, dan meet je met de meetlat hoeveel centimeter water gehaald is en dat schrijf je op. Daarna gaat deelnemer nummer 2.

metenJe kunt natuurlijk dit kunstje ook doen met 4 emmers en twee deelnemers tegelijk. Dan heb je geen pen en papier nodig, want dan race je tegen elkaar.

Een klein actief spelletje waar fanatieke kinderen uren zoet mee kunnen wezen. Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.