Column: Emo-tv met Louis van Gaal


Jarenlang heb ik die man niet gemogen. Vaak als ik hem op tv zag was er ook voetbal, dus dat is voor mij vaak een teken om mijn tablet te pakken en een ander programma op te zoeken. Wanneer je mij vraagt hoe zie jij Louis van Gaal? Dan zeg ik dat er geen grotere blaaskaak op de wereld bestaat.

Tot aan vanavond……

Niets vermoedend was ik een van mijn artikelen aan het schrijven voor Kidz Blozzy. Op de achtergrond knalde De Wereld Draait Door de huiskamer in. Een item over de beste boeken van de maand oktober, een paar hysterische gasten die muziek maakten en nog een item over de nieuwe besturingssysteem van Microsoft…. Leuk als opvulling, maar niet echt interessant om even mijn artikel af te breken.

In eerste instantie had ik nog niet eens wat door, totdat ik even mijn nek wilde strekken om het eindeloze geschrijf op een tablet even te onder breken. Jak, dacht ik toen ik zijn hoofd op tv zag, maar toch bleef ik kijken. Zijn missie: Spieren voor spieren met de actie Wintertijd challange. Vol passie, dat is wat me opviel. Geen gewauwel over corners en strafschoppen, maar spreken vanuit zijn hart waar het echt om gaat in dit leven: dat zieke kinderen of kinderen met een handicap recht hebben op een gelijkwaardig leven aan dat van een gezond kind. En als het even mee zit, alle ziektes de wereld uit!

Natuurlijk is dit een utopie, maar het beeld wat Mijnheer van Gaal mijn liet zien, is dat hij zich met iedere vezel van zijn lichaam zich inzet voor deze kinderen met een spierziekte. Het hoogtepunt van dit gesprek was niet eens het moment dat zijn ogen oprecht vulde met tranen. Nee, het was het moment dat Matthijs van Nieuwkerk het gesprek afbrak uit respect voor dit integere interview. De toon was gezet, de interesse voor het evenement is gewekt. Missie geslaagd? Voor mij wel. Al was het vanwege deze column die ik geschreven heb direct na de uitzending.

Dus:
Doe mee aan de wintertijd challange! U steunt hiermee Spieren voor Spieren.
Voor meer informatie: www.wintertijdchallange.nl


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.